Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı'nda dünya ikincisi oldular

İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji, Tanzanya’da 11 ülkenin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Afrika İnfomatrix 2012 Bilgisayar...

İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji, Tanzanya’da 11 ülkenin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Afrika İnfomatrix 2012 Bilgisayar Olimpiyatı'nda gümüş madalya kazanarak dünya ikincisi oldu.

Olimpiyatlar, Tanzanya Feza Türk Koleji, Tanzanya Milli Eğitim Bakanlığı, Tanzanya Teknoloji Enstitüsü ve Darüsselam Üniversitesi'nin desteği ile Darüsselam kentinde düzenlendi. İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji 6. sınıf öğrencileri Alize Kahraman ve İzel Şanal, öğretmenleri İhsan Ünlü gözetiminde hazırladıkları 'Çevre' konulu projeyle kısa film kategorisinde dünya ikincisi oldu. Madalya törenine Tanzanya Milli Eğitim Bakanı ile birlikte Türkiye'nin Tanzanya Büyükelçisi, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Özel Nilüfer Safvet Koleji Müdürü Bayram Yayla, “Birinci olan ekip Tanzanya Feza Türk Lisesi. Bu güzelliği bize yaşatan öğrencilerimize, onları yetiştiren öğretmenlerimize ve her zaman okulumuzun yanında olan velilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kolejin bu başarısıyla gururlandıklarını ve emeği geçen herkesi kutladıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz