Uluslararası Bisiklet Birliği'nde İlk Türk

Uluslararası Bisiklet Birliği ve Avrupa Bisiklet Birliği’nin genel kurulu Fransa’nın Paris şehrinde yapıldı. Uluslararası Bisiklet...

Uluslararası Bisiklet Birliği ve Avrupa Bisiklet Birliği’nin genel kurulu Fransa’nın Paris şehrinde yapıldı. Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Yönetim Kurulu'nda Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da yer aldı.

Fransa Olimpiyat Komitesi Kongre Salonu’nda yapılan ilk genel kurulda Avrupa Bisiklet Birliği (UEC) Başkanı ve Yönetim Kurulu seçildi. Polonyalı Başkan Wojiech Walkıewicz, yaş sınırlaması nedeniyle yeniden aday olmadı.

UEC Başkanlığı’na Fransa Bisiklet Federasyonu Başkanı ve David Lappartient ve Moldova Bisiklet Federasyonu Başkanı Andrei Tchmil aday oldu. Tarihinde ilk kez iki başkan adayının yarıştığı UEC Başkanlığı’na 34 ülkenin oyunu alan Fransız Lappartient seçildi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Yönetim Kurulu seçimi yapıldı. Pat MC Quit’in başkanlığını yaptığı UCI’nin yönetimine Avrupa’dan 8 delege seçildi. Çarşaf liste yöntemiyle yapılan seçimde aday olan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 42 delegeden 34’ünün oyunu alarak yönetime girmeyi başardı.

UCI yönetimine, Müftüoğlu ile birlikte Avrupa’dan şu isimler girdi: Brian Cookson (İngiltere), Renato Di Rocco (İtalya), Artur Lopez (Portekiz), İgor Makarov (Rusya), Peder Pederson (Danimarka), Marian Stetina (Çek Cumhuriyeti), Tom Van Damme (Belçika)

Seçimden sonra Emin Müftüoğlu ve beraberindeki Türk heyeti büyük sevinç yaşadı. Müftüoğlu’nu sadece Türk heyeti değil Avrupalı delegeler de kutlayarak sevincini paylaştı.

Bugüne dek UCI Yönetim Kurulu’na giren ilk Türk olan Müftüoğlu, son derece duygulu ve sevinçli olduğunu söyledi. Yaklaşık 9 yıldır yaptıkları çalışmalar neticesinde Türk bisikletinde önemli gelişmeler sağladıklarını ve bu çalışmaların Dünya, Avrupa bisiklet kamuoyunda yankı uyandırdığını belirten Müftüoğlu, "Bunların karşılığını ülke olarak aldık ve hak ettiğimiz yere yıllar sonra da olsa gelmeyi başardık. Böyle bir şey kısa bir süre öncesine kadar hayaldi ama şimdi büyüklerimin ve ekibimin desteğiyle bunu başardık. Bu benim değil Türkiye’nin, Türk bisikletinin zaferidir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: