Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, biyolojik çeşitliliğin yok olma eğiliminde

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, biyolojik çeşitliliğin yok olma eğiliminde olduğunu bildirdi.

Güngör, 22 Mayıs Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, BM tarafından 22 Mayıs'ı halkın bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla biyolojik çeşitlilik günü olarak ilan edildiğini kaydetti.

Bu yılki Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Gününün temasının 'Deniz Biyoçeşitliliği' olarak belirlendiğini ifade eden Güngör, şunları bildirdi:

Reklam
Reklam

"Sahip olduğumuz doğal güzellikleri ile biyolojik çeşitliliğin tespiti ve halkın bilincinin artırılması için çalışmalar devam etmektedir. Bilecik'te üniversite öğretim görevlileri ile çalışmalar başlatıldı. Türkiye, dünyadaki sekiz büyük gen merkezinden biri olarak bilinir. Yaklaşık 3'de biri endemik olan 12 bin civarında bitki türüne, tahminen 141 sürüngen ve amfibi türleri, 460 kuş türü, 161 memeli türü bulunmaktadır. Biyolojik çeşitliliğimiz günümüzde yok olma eğilimindedir. Toprak erozyonu, nüfus artışı gibi baskılarla yok olmaktadır. Doğal kaynaklarımızın ve biyoçeşitliliğin öneminin bilincinde olan insanoğlu bu talihsiz yok oluşa dur diyebilecek, bu olumsuz gidişatı sürdürülebilir kullanım biçimde aldığı kararlarla durdurabilecektir. Bu kapsamda merkez, Bozüyük, İnhisar, Söğüt, Pazaryeri, Gölpazarı ve Yenipazar ilçelerinde öğrencilere biyolojik çeşitlilik sunumları hazırlanarak teknik elemanlarımızca bilgi verilmiştir. Biyolojik çeşitlilik demek, yaşam, dünya, bütün yerkürede hayatın çeşitliliği demek, bu nedenle ülkemizin tüm renklerinin korunarak dünyaya gelme nedenimize anlam katmak görevimizdir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: