Uluslararası Bodrum Bale Festivali

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 8-24 Ağustos'ta yapılacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 8-24 Ağustos'ta yapılacak.

Bodrum'da bir otelde düzenlenen festivalin tanıtım toplantısında konuşan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Rengim Gökmen, festivali Türkiye'nin tarihi ve doğal güzellikleriyle donanmış Bodrum'da Denizbank'ın sponsorluğunda ve Bodrum Belediyesi'nin katkılarıyla 10. kez düzenlemekten mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

Gökmen, yıllar içinde Bodrum'un ve Bodrumlu sanatseverlerin gösterdiği ilgiyle festivalin uluslararası arenada özel bir konuma taşındığını, herkes tarafından beklenen bir sanat etkinliği haline geldiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Devlet Opera ve Balesi'nin kurulduğu günden bugüne bu yıl tarihinin en yoğun yaz ayını yaşadığını ifade eden Gökmen, "Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nden sonra Uluslararası İstanbul Opera Festivali'ni başarıyla tamamlamış bulunmaktayız. Ağustos ve eylül ayları Bodrum Bale ve Aspendos festivalleriyle devam edecek. Devlet Opera ve Balesi, ülkemizin her köşesinde opera ve bale etkinliklerini sergilemek çabasının yanı sıra uluslararası alanda Türkiyemizi başarıyla temsil etmenin haklı gururunu yaşamaktadır" dedi.

Gökmen, balenin ulusal kültür ve sanat yaşantısında, gelişim çizgisinde çok özel bir yeri olduğunu belirtti.

Balenin insanlığın en eski sanat dallarından olmasına karşın Türkiye'de kurumsal anlamda adım atmış en genç sanat dalı olduğuna işaret eden Gökmen, "Ülkemiz çok kısa sürede uluslararası alanda önemli dansçılar, önemli koreograflar yetiştirmiştir. Ülkemiz bale dünyasında aranan önemli bir ülke haline gelmiştir. Bu bize kıvanç veriyor" diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe ise festivalin her yıl ilgi ve katılımla büyüdüğünü belirterek, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Yaz gelince bize en çok sorulan sorulardan birisi Uluslararası Bodrum Bale Festivali biletlerinin ne zaman satışa çıkacağı. Çünkü 9 yıldır biliyorlar ki Bodrum'da bale festivali düzenleniyor ve birbirinden güzel eserler sergileniyor. Sadece Avrupa değil dünya çapında gruplar Bodrum'a geliyor. Diğer taraftan Avrupa'dan Türkiye'ye turist getiren turizm şirketleri, Türkiye turlarına Uluslararası Bodrum Bale Festivali'ni de ekliyor. Bu da Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin sadece yurt içinde değil yurt dışında da takip edildiğini gösteriyor."

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise festivale sponsor olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

-Uluslararası Bodrum Bale Festivali-

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün "Turizmi kültür ve sanat besler" anlayışıyla 10 yıl önce başlattığı festival, 8-24 Ağustos'ta Bodrum Kalesi'nde sanatseverleri ağırlayacak.

Türk devlet bale topluluklarının yanı sıra yabancı sanatçı ve toplulukların performanslarını sergileyeceği festivalin açılış temsili Devlet Opera ve Balesi başkoreografı Mehmet Balkan'ın sahneye koyduğu "Bodrum Aşkı" ile yapılacak.

Reklam
Reklam

İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının rol aldığı "Genç Werther"in Acıları", 11 Ağustos'ta seyirciyi selamlayacak. İzmir Dvelet Opera ve Balesi, 14 ve 15 Ağustos'ta "Zorba"yı sahneleyecek.

18 Ağustos'ta Osmanlı Sarayı'ndan "Harem" rüzgarı esecek. Koreografisini Merih Çimenciler'in, dekor ve kostüm tasarımını Rus tasarımcı Alexander Vasillie'in yaptığı Harem'de, Osmanlı usul müziğinin örnekleri etnik sazlarla icra edilecek.

Antonio Gades Flamenko Topluluğu, 21 Ağustos'ta sanatseverlerle buluşacak. Topluluk, adını aldığı İspanyol dansçı Antonio Gades'in baleye uyarladığı "Kanlı Düğün" ile "Flamenca Suit"i yorumlayacak.

Festivalin kapanış temsili, Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu'nun sahneleyeceği "Bir Yaz Gecesi Rüyası" ile yapılacak.

Muhabir: Gökmen Yüce / Güç Gönel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: