Uluslararası Çocuk Ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen ve 10 ülkeden çocuk ve gençlik tiyatrolarının çeşitli oyunlar sahneleyeceği festival, açılış karnavalıyla başladı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen ve 10 ülkeden çocuk ve gençlik tiyatrolarının çeşitli oyunlar sahneleyeceği festival, açılış karnavalıyla başladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'nin karnaval yürüyüşü, Sazova Parkı'nda yapıldı. Yürüyüşe Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yanı sıra, çok sayıda çocuk katıldı.

Büyükerşen, yaptığı konuşmada festivale Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, İran, İsveç, İsviçre ve Moldova'nın katıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bir hafta sürecek festivalle sokaklar, caddeler, meydanlar ve sahneli salonlarda çocuklar için her gün sanat etkinliklerinin gerçekleştirileceğini belirtti.

Çocuklar için hazırlanan festivalde, yine çocukların rol alacağını ifade eden Büyükerşen, şöyle konuştu:

"Eskişehir'i yetişkinler için her türlü ihtiyacı karşılayacak hale getirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak bundan böyle bütün projelerimizi çocuklar ve gençlere yönelik hazırlıyoruz. Çocuklar bu şehirde yaşamanın sevincini velileriyle beraber coşku içerisinde kutlayacaklar."

Çocuklara seslenen Büyükerşen, "Doğruluktan, çalışkanlılıktan, dürüstlükten, Atatürkçülükten ve Cumhuriyetçilikten asla ayrılmayın" diyerek sözlerini tamamladı.

Etkinlik, daha sonra dans gösterileri ve oyunların sergilenmesinin ardında sona erdi.

Festivalde İsviçre Kunos Sirk Tiyatrosu'nun "Kelebek", İran Saina Kukla Tiyatrosu'nun "Kheime Shab Baazi", Gürcistan Our Theatre'nun "Orkestra", Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Pal Sokağı Çocukları", Fransa Miss O'youk Kumpanyası'nın "Ay ve Güneş", İsveç-Finlandiya-Türkiye ortak yapımı Tiyatro Mish Mash'ın "Romeo Juliette", Moldova Izvosaşul Vessel Tiyatrosu'nun "Dede ve Turna", Hırvatistan Mala Tiyatrosu'nun "Bir Bulutun Hikayesi", Bulgaristan Danny ve Dessi Tiyatrosu'nun "Kurbağa Prens" adlı oyunları sahnelenecek.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz