Uluslararası Çocuk Ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında Moldova İzvoraşul Vesel Kukla Tiyatrosu'nun "Dede ve Turna", İsviçre Kunos Sirk Tiyatrosu'nun da

Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında Moldova İzvoraşul Vesel Kukla Tiyatrosu'nun "Dede ve Turna", İsviçre Kunos Sirk Tiyatrosu'nun da "Kelebek" oyunu sahnelendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından 8'incisi düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali farklı oyunlarla devam ediyor.

Festivalde, yönetmenliğini ve oyunculuğunu Dmitri Anghelov ile Maria Timofti'nin yaptığı, yaşlı karı kocanın mısır tarlalarına dadanan turnanın hikayesinin anlatıldığı "Dede ve Turna" oyunu Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Turgut Özakman Sahnesi'nde sergilendi.

Reklam
Reklam

Tepebaşı Beldiyesi Kültür Merkezi'nde ise İsviçre Kunos Sirk Tiyatrosu'nca, Katharina Reist'in yönetmenliğinde, Clemens Lüthard ve Benedicte Bütler tarafından kaleme alınan ve oynanan "Kelebek" adlı oyunda, palyaço Kuno'nun gösterisine hazırlanırken küçük bir tırtılla tanışması ve onunla kurduğu arkadaşlık konu ediliyor.

Çoğunluğunu ilkokul öğrencilerinin oluşturduğu tiyatroseverlerin ilgi gösterdiği festivalde yarın, Hırvatistan Mala Scena Tiyatrosu'nun "Bir Bulutun Hikayesi", Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın "Dünyanın Ucuna Yolculuk" adlı oyunları sahnelenecek.

Festivale, Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, İran, İsveç, İsviçre ve Moldova'dan tiyatrolar katılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: