Uluslararası değerler masaya yatırılıyor

Ensar Vakfı Değerler Eğitim Merkezi Uluslararası Değerler Sempozyumu yarın İstanbul'da başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün himayesinde, Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi tarafından organize edilen II. Uluslararası Değerler ve Eğitimi Sempozyumu 16-18 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

Başkanlığını Prof. Dr. Recep Kaymakcan’ın yaptığı sempozyuma Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Valisi H. Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yanında Türkiye’den ve dünyadan yüze yakın akademisyen katılıyor. 16 Kasım 2012 Cuma günü saat 14:00’de Bahariye Mevlevihanesi’nde açılış programı ile başlayacak olan sempozyuma 17 - 18 Kasım günlerinde Ensar Vakfı Genel Merkezi’nde devam edilecek.

Reklam
Reklam

Sempozyumda: Ahlak ve Değerler Eğitimi, Değerler eğitimi politikaları, Değerler eğitiminde farklı ülke uygulamaları ve modelleri, Değerler eğitiminde iyi örnekler, Değerler eğitiminde öğretmen yeterlikleri, Değerler eğitiminde yöntem ve stratejiler, Değerler eğitiminin paydaşı olarak aile, Hayat boyu öğrenme ve değerler eğitimi, Kültürlerarası farklılaşmalar, toplumsal değişme ve değerler eğitimi, Medya, sosyal çevre ve değerler, Sivil toplum ve değerler eğitimi, Tarihsel süreçte değerler eğitimi gibi önemli konu başlıkları yer almaktadır.

….

İlki, Değerler Eğitimi Merkezi tarafından 2004 yılında düzenlenen Değerler Eğitimi konulu uluslararası sempozyumun ardından Türkiye’de 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve 2011 yılında da Eskişehir Üniversitesi benzer konulu sempozyumlar düzenlediler. Bu süreç içerisinde Türkiye’de oluşan farkındalık neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı okullarda değerler eğitimi faaliyetlerini teşvik eden kararlar aldı. Bu gelişmeler Türkiye’de Değerler Eğitimi alanına yönelik akademik ilgide bir artışa imkân verdi. Değerler Eğitimi Merkezi tarafından 16-18 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul’da bu yıl ikincisi düzenlenecek olan uluslararası sempozyum ile değer eğitimi konusundaki arayışlara bir katkı sunmak, farklı ülkelerde bu alanda fikir üreten araştırmacıları bir araya getirmek ve uygulama örneklerini paylaşmak amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Sempozyumda; 3 gün boyunca paralel oturumlar şeklinde 70’e yakın bildiri sunulacak, teorik çalışmalar yanında saha araştırmaları ve uygulama örneklerine geniş yer verilecek ve bu çerçevede dünyada bu konudaki yetkin insanlar bir araya getirilecek.

Değerler eğitimi konusunda birçok değerli çalışma ve yayınları bulunan ve Amerika’daki değerler ve karakter eğitimi çalışmalarını tanıtacak olan Prof. Dr. Darcia Narvaez, Avustralya’da değerler eğitiminin sistematik bir yaklaşımla eğitimin bütün süreçlerine dahil edildiği bir model olmasına öncülük eden Prof. Dr. Terry Lovat, din, ahlak ve değerler eğitimi konusunda alana öncülük eden ve önemli çalışmaları olan İngiltere’den Prof. Dr. Mark Halstead, Almanya’dan Prof. Dr. Hans George Ziebertz, Hollanda’dan Prof. Dr. Siebren Miedema gibi isimler sempozyuma katkı sunacaklar.

Ayrıca Türkiye’de de değerler eğitimi ile ilgili akademik birikimi ortaya koyacak çok değerli akademisyenler programda yer alıyor.

Akademisyen, öğretmen, öğrenci, kamu kurumları, basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarından katılımcılara açık olan sempozyumun, ülkemizde bu alandaki çalışmalara ışık tutacağını ümit ediyor ve tüm paydaşları sempozyumumuza davet ediyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz