Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi Malatya'da başladı

İnönü Üniversitesi Diş Hakimliği Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi, Malatya'da başladı.

İnönü Üniversitesi Diş Hakimliği Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi, Malatya'da başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki "Diş Hekimliğinde Güncel Yaklaşımlar" konulu kongrenin açılışında konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, memlekete hizmet etmenin masa başında teorik işlemlerle olamayacağını, bilim insanlarının yüreğini katarak çalışmaları halinde başarının geleceğini söyledi.

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin bölge için önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Çelik, fakültenin 12 şehirden hasta kabul eden diğer fakültelerin 3-4 katı fazla çalışan ve performansı yüksek bir fakülte haline geldiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz da İnönü Üniversitesi'nin 2 yıl gibi kısa bir sürede modern bir diş hekimliği fakültesi kurduğunu söyledi. İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin sunduğu hizmetlerle bölgesine sağladığı katkılara da değinen Yılmaz, Malatya'daki fakültenin diğer fakültelere de örnek olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Çelik, Yılmaz'a plaket verdi. Malatya'da 2 gün sürecek kongrede, diş hekimliği alanında güncel tedavi yöntemleri ele alınacak.

Ohio Devlet Üniversitesi ile Sidney, Indiana, Pennsylvania ve Londra üniversitelerinden de akademisyenlerin katıldığı kongrede, ücretsiz kurslar da verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: