Uluslararası Erbakan Sempozyumu

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Müslümanların kurduğu adil nizamın 11 asır boyunca insanlığa...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Müslümanların kurduğu adil nizamın 11 asır boyunca insanlığa huzur, barış ve saadet getirdiğini belirterek, son 300 yılda dünyaya ırkçı emperyalizmin hakim olduğunu söyledi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, MEB Şura Salonu'ndaki 'Uluslararası Erbakan Sempozyumu'na katıldı. Kamalak, burada yaptığı konuşmada, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın her şeyden önce samimi bir mümin ve gerçek bir Müslüman, fikirlerinin ise evrensel olduğunu ifade etti. Erbakan ile 1969'da Kahramanmaraş'ta tanıştığını ve büyük heyecan duyduğunu söyleyen Kamalak, bütün mazlumların Erbakan'ın ismi geçince ayrı bir duyguya kapıldığını ve yürekten heyecanlandığını ifade etti. Erbakan'ın her girişiminin engellenmek istendiğine dikkati çeken Kamalak, "Ancak o asla yolundan sapmadı. Kurduğu 5 partinin 4'ü hak nizamı savunduğu, Hakk’ı hakim kılmak için çaba sarf ettiği için kapatılmıştır. Elbette bir sürü gerekçeler yazılmıştır. Ancak partilerinin kapatılmasını gerektiren asıl cümle, Hakk’ı savunuyor olması, İslam için mücadele ediyor olmasıydı" dedi.

Reklam
Reklam

Kamalak, Müslümanların kurduğu adil nizamın 11 asır boyunca insanlığa huzur, barış ve saadet getirdiğini belirterek, son 300 yılda dünyaya ırkçı emperyalizmin hakim olduğunu dile getirdi. Kamalak, "İşte bugün bizler İslam aleminin yeniden ayağa kalkması, krizler, buhranlar, terör ve zulümler altında sarsılan, savrulan insanlığın yeniden huzura kavuşması için buradayız. Çünkü insanlık, Batı'nın insafına terk edilemez. Kuvveti ve menfaati hak sebebi sayan bu küresel emperyalizmin insanlığa kan ve gözyaşından başka bir şey veremeyeceği açık bir biçimde olaylarla ispatlanmıştır" şeklinde konuştu.

"İNSANLIĞIN TEK İHTİYACI OLAN 'HAK MERKEZLİ' BİR MEDENİYETTİR"

Bütün beşeri sistemlerin çökmeye mahkum olduğunu söyleyen Kamalak, faşizmin ve komünizmin çöktüğünü, şimdi sıranın kapitalizmde olduğunu söyledi. Kamalak, insanlığın tek ihtiyacının hak merkezli bir medeniyet olduğunu belirterek, İslam'ı engellemek isteyen karanlık güçlerin de boş durmadığını kaydetti. Kamalak, Müslümanların aynı duygu ve düşünceyi paylaşması gerektiğini söyleyerek, "Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Acemiyle, Sünnisiyle, Şiisiyle, aynı karanlık planların hedefleriyiz. Ya bir oluruz ya da mahvoluruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kamalak, yaşananların merhum Necmettin Erbakan'ın mücadelesinin ne kadar anlamlı ve ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. 'D-8 oluşumunun bunun en güzel örneği' olduğunu belirten Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her şeye rağmen ümitvarız. Çölde haritasız, okyanusta pusulasız değiliz. Çözüm de vardır, çare de vardır. Adı ise 'İttihad-ı İslam'dır. Yani İslam Birliği'dir. Erbakan Hoca'mız bütün ömrünü bunun için harcamıştır. Çeşitli İslam ülkelerinden buraya gelen gönüldaşlarım, her biriniz ülkenizin sınırına bir bakınız, o sınırları sizler çizmediniz, bizler çizmedik. İslam'ı yok etmek isteyen küresel emperyalistler çizdi. Halbuki bizler kardeşleriz. Bir araya gelmemiz lazım. Çünkü bir olmamız için o kadar çok sebep var ki Rabb'imiz birdir, kitabımız birdir, kıblemiz bir. Müslümanların bir araya gelmelerinden başka çare var mı? En kısa zamanda İslam birliğinin kurulması temennisiyle hepinizi selamlıyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: