Uluslararası Felsefe Kongresi Şehirciliği Felsefi Açıdan Ele Alacak

Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü’nün organize ettiği 2’nci Uluslarası Felsefe Kongresi, 21’nci yüzyılın en önemli konularının...

Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü’nün organize ettiği 2’nci Uluslarası Felsefe Kongresi, 21’nci yüzyılın en önemli konularının başında gelen şehirciliği felsefi açıdan ele alacak. 'Şehir ve Felsefe' adını taşıyan kongreye, 20 farklı ülkeden 100’e yakın yerli ve yabancı felsefeci katılarak görüşlerini sunacak.

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi, Bursa ve Nilüfer Kent Konseyi, BUSİAD, Uludağ Felsefe Derneği gibi pek çok kurum ve sivil toplum kuruluşunun da katkı sağladığı kongreye alanında uzman felsefeciler katılacak. Uludağ Üniversitesi Rektörlük Salonu’nda gerçekleşecek 2’nci Uluslararası Felsefe Kongresi’nin başkanlığını üstlenen Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. A.Kadir Çüçen, "Kongre, şehrin, kültürel yaşamın olgunlaşmasında ve zenginleştirilmesinde oynadığı rolden hareketle, mimariden, ekonomiye, sanattan dine, etikten politikaya, bilimden felsefeye nasıl bir zemin oluşturduğu üzerinde odaklanacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Kongrenin şehir ile felsefe ilişkisini ortaya koymak için uluslar arası alanda düzenlendiğini kaydeden Prof. Dr. Çüçen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kültürün kendini ifade ettiği en iyi yer olan şehir, felsefenin de doğup şekillenmesine zemin oluşturmuştur. Şehir ve felsefe söz konusu olduğunda akla yüzlerce soru gelmektedir. 'Günümüz dünyasında şehirlerde düşünmenin ya da özlü düşünmenin ortaya konması mümkün müdür?', 'Şehirlerin mimarisinin düzenlenmesine veya şehir planlamasına felsefeden, felsefi bakıştan ne gibi katkılar gelebilir?' gibi akla gelen yüzlerce sorularla hesaplaşmayı denemek ve şehir ve felsefe ilişkisine yeni ve farklı bakışlar ortaya koyabilmek için 'Şehir ve Felsefe' başlıklı bir kongreyi uluslar arası alanda düzenlemeyi uygun gördük."

Kongre Genel Koordinatörü Diş Hekimi Gürkan Kaya, 21’nci yüzyılda markalaşmış kentlerin ön planda tutulduğunu ifade etti. Kongrenin tarihi, turizmi, doğal güzellikleri, ekonomisi ve eşsiz coğrafyasıyla dünyanın ender kentlerinden birisi olan Bursa’da gerçekleşmesinin önemli bir şans olduğunu ifade eden Kaya, "Alanında uzman 100’den fazla yerli ve yabancı akademisyen kentimize gelerek şehir ve felsefe üzerine görüşlerini sunacaklar. Bursa Valiliğimizin ve yerel yöneticilerimizin desteğini alarak gerçekleştireceğimiz kongre, bir dünya şehri olan Bursa’nın markalaşmasına büyük katkısı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: