Uluslararası İnanç Turizmi Ve Hoşgörü Konferansı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde “Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı” düzenleniyor.Konya’da...

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde “Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı” düzenleniyor.

Konya’da 9-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek konferansın açış toplantısında konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya’nın turizm alanında önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, “Çatalhöyük, Gilistra, Sille gibi tarihi mekanlara, Hazreti Mevlana, Sadreddin Konevi gibi çok sayıda değere ve Selçuklu başkenti gibi önemli bir mirasa sahip olan Konya’da yapılan toplantı büyük önem taşıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, birbirini tanıyan insanların ve kültürlerin birbirlerine karşı daha hoşgörülü yaklaştığını belirterek, inanç turizminin ekonomiye yaptığı etkilerin yanında dünya barışına yaptığı katkının daha önemli olduğunu vurguladı.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da, Konya’da inanç turizmi açısından çok büyük değerler olduğunu vurgulayarak, bunların başında Hazreti Mevlana ve ortaya koyduğu değerlerin geldiğini ifade etti.

17 ülkeden bilim insanlarının katıldığı Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı’nda 60’ı İngilizce, 64’ü Türkçe olmak üzere toplam 124 bildiri sunulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: