Uluslararası Kadın ve Medya Sempozyumu -Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya: -"Medya aracılığıyla kardeşlik ve barış mesajlarının etkin kılınmasını, milletlerarası dostluk köprülerininkurulmasını amaçlıyoruz"

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, "Medya aracılığıyla kardeşlik ve barış mesajlarının etkin kılınmasını, milletlerarası dostluk köprülerinin kurulmasını amaçlıyoruz"

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, "Medya aracılığıyla kardeşlik ve barış mesajlarının etkin kılınmasını, milletlerarası dostluk köprülerinin kurulmasını amaçlıyoruz" dedi.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce (BYEGM) düzenlenen Uluslararası Kadın ve Medya Sempozyumu, Concorde De Luxe Resort Otel'de başladı.

İki gün sürecek sempozyumun açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile bazı gazete ve televizyonların yöneticileri katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantının açılışında konuşan Karakaya, daha önce düzenledikleri uluslararası toplantılar gibi bu sempozyumun da amacına ulaşacağına inandığını söyledi.

Sempozyuma katılanların deneyim ve görüşlerinin medya aracılığıyla ulaşılacak hedef kitleye yeni ufuklar ve bakış açıları kazandıracağını ifade eden Karakaya, BYEGM'nin yurt içi ve dışında uluslararası kuruluşlar ile kardeş ve dost ülkelerdeki kurum ve kuruluşlarla sürekli iş birliği halinde olduğunu kaydetti.

Mayıs ayında Türkiye-Avrupa Medya Forumu'nu gerçekleştirmek için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Karakaya, amaçlarının Türkiye'nin bölge ülkeleri arasında medya üssü olma konumunu pekiştirmek olduğunu belirtti.

Karakaya, "Medya aracılığıyla kardeşlik ve barış mesajlarının etkin kılınmasını, milletlerarası dostluk köprülerinin kurulmasını amaçlıyoruz. Genel müdürlük olarak medya alanında ulusal, bölgesel, uluslararası toplantılarla Türkiye'nin dünyayla bütünleşmesi için çabalıyoruz. Kadın ve medya sempozyumuyla çok tartışılan bu konuya dikkati çekeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Medya ve kadının çok tartışılan konuların başında geldiğini söyleyen Karakaya, medyanın insan hayatında daha fazla yer almasının ardından toplumda kadın algısının medya kanalıyla oluştuğunu ifade etti.

Bu durumun medya mensuplarına büyük sorumluluklar yüklediğine dikkati çeken Karakaya, "Sempozyumda medyada çalışan kadınların sorunları, karşılaştıkları güçlükler ve bunlara ilişkin çözüm önerileri ile medyada kadına genel bakış açısı, kadının yer alma biçimi gibi konular tüm yönleriyle derinlemesine tartışılacak. Medyanın kadın algısı irdelenecek, eleştiri ve öneriler ortaya konulacak" diye konuştu.

Sempozyuma 81 ilden kadın medya mensuplarının katıldığını hatırlatan Karakaya, Türkiye'de kadın medya mensuplarının temsil edilmesi bakımından sempozyumun örnek teşkil edeceğini bildirdi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise sempozyuma ev sahipliği yapan Antalya'nın yılda 11 milyon yabancı turisti misafir ettiğini hatırlattı.

Kent genelinde 90 gazete bulunduğunu, bunlardan 13'ünün sahibinin kadın olduğunu söyleyen Altıparmak, kentteki gazete, televizyon ve radyolarda çalışan kadın sayısının 354 olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Vali Altıparmak, medyada erkeklerin kadınlara göre daha fazla yer aldığını, bunun talebin azlığından kaynaklandığını tahmin ettiğini söyledi.

Sempozyumda "medya yönetiminde kadın", "medyada kadın algısı", "medya, kadın ve hukuk", "kadın haklarının gelişmesinde ve kadına yönelik sosyal projelerde medyanın rolü", "televizyon programlarında ve reklamlarında kadın" gibi konular ele alınacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: