Uluslararası Kapadokya Atlı Dayanıklılık Yarışması sona erdi

Türkiye Binicilik Federasyonu faaliyet programında yer alan Uluslararası Kapadokya Atlı Dayanıklılık Yarışması, Nevşehir’in Avanos ilçesinde...

Türkiye Binicilik Federasyonu faaliyet programında yer alan Uluslararası Kapadokya Atlı Dayanıklılık Yarışması, Nevşehir’in Avanos ilçesinde gerçekleştirildi.
İlçede bulunan çim futbol sahasında başlayan yarışmalar Avanos'a bağlı Çavuşin beldesi, Nevşehir merkeze bağlı Göreme beldesi ve Uçhisar beldesi güzergahındaki parkurda devam ederek, yine Avanos'ta sona erdi. Yarışlarda ana kural, binicinin atının ve kendisinin kondisyonunu ayarlayıp, kategorisindeki mesafeyi belirlenen zaman içerisinde bitirmesi olarak belirtildi. Biniciler atlarla yarışırken aynı zamanda Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerini de keşfetme şansı yakaladı.
Yarışmanın ödül törenine, Nevşehir Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanı Halil Altıntaş, Nevşehir Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Bilgin, Emniyet Müdür Yardımcısı Akın Kırımtay, Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Ali Küçük ve çok sayıda davetli katıldı.
Yarışlar boyunca JAKEM’e bağlı atlı birlikler de parkurlarda devriye görevi yaptı. Peri bacalarının bulunduğu vadilerin içinden geçen parkurlarda yapılan yarışların sonunda, 60 kilometre kategorisinde Hakkı Yazıcı adlı binici birinci, Alp Kayserili ikinci, Şevket Özak da üçüncü oldu. Yarışlarda 80 kilometre kategorisinde ise birinciliği Bulgar binici Boris Arnavut elde ederken, ikinci Sıtkı Doğuşlu oldu. Bu kategorideki yarışlarda, binicilerin ve atlarının elenmesinden dolayı üçüncü çıkmadı.
Yarışların 120 kilometre kategorisinin birincisi ise Biroslav Borsev olurken, Erkan Demir de ikinci oldu. Bu kategorideki yarışlarda da binicilerin ve atlarının elenmesinden dolayı üçüncü çıkmadı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz