Uluslararası Kredi Kartı Dolandırıcılığı Operasyonunda 4 Kişi Tutuklandı

Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nün 5 ilde düzenlediği uluslararası kredi kartı dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 4...

Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nün 5 ilde düzenlediği uluslararası kredi kartı dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 4 kişi tutuklandı. 13 kişiye ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘uluslararası kredi kartı dolandırıcılığı’ soruşturmasında İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 18 Temmuz'da İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon ve Sinop’ta düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 25 şüpheliden 8'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 17 şüpheli ise dün adliyeye sevk edildi. Sabaha kadar süren mahkeme sonucunda örgüt lideri olduğu öne sürülen A.H.A., kardeşi A.M.A. ile K.B. ve A.D. isimli şüpheliler tutuklandı. 14 şüpheli ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Sakarya Üniversitesi'nde öğrenim gördüğü belirtilen bir öğrencinin çeteyle bağlantısının tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturmada 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düzenlenmişti.
Şüphelilerin, Amerika, İrlanda, Fransa, Singapur ve değişik ülkelerde yaşayan yabancılara ait yüzden fazla kişinin kart bilgilerini para karşılığı temin ettikleri belirtiliyor. Yabancılara ait kredi kartı bilgilerini kullandıkları öne sürülen şüphelilerin, kredi kartlarıyla internet üzerinden mobil ödeme yöntemiyle konser ve maç biletleri, otobüs ve uçak bileti alıp sattıkları ve fatura ödemeleri yaptıkları iddia ediliyor. Kredi kartlarını kullanarak lüks otellerde kalan şüphelilerin, yurt içi ve yurt dışındaki çok sayıda siteden de alışveriş yaptıkları öne sürülüyor. Değişik tarihlerde 125 kişinin kredi kartını kullandıkları tespit edilen şüphelilerin, yaklaşık 150 bin lira haksız kazanç sağladıkları ileri sürülüyor.

Şüphelilerden 16'sının İstanbul'da, örgüt liderinin de aralarında bulunduğu 4 şüphelinin İzmir'de, 1 şüphelinin Ankara'da, 2 şüphelinin Trabzon'da ve 2 şüphelinin de Sinop'ta gözaltına alındığı operasyonda, 6 adet dizüstü bilgisayar, 18 adet hard disk, adet tablet bilgisayar, 6 adet cep telefonu, 1 adet hafıza kartı, 17 adet konser bileti, 9 adet maç bileti, 11 adet uçak bileti ve 2 adet sinema bileti ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: