Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali 12 Mayıs'ta Başlıyor

KAYSERİ (AA) - Büyükşehir Belediyesi'nin tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivaline katılacak öğrenciler için bilgilendirme semineri düzenlendi.

KAYSERİ - Büyükşehir Belediyesi'nin tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivaline katılacak öğrenciler için bilgilendirme semineri düzenlendi. Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştiilen seminerde Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölüm Başkanı Murat Özdeniz, öğrenciler ve oyunların yönetmenleri ile bir araya gelerek jürinin oylamada dikkat ettiği hususları paylaştı. 12 Mayıs Pazartesi günü başlayacak festivale 20'si Kayseri'den, 10'u yurt içi ve yurt dışından olmak üzere 30 okul katılacak. Düzenlenen seminer ve festivalle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, tüm Kayserilileri liselerin sahneye koyacağı oyunları izlemeye davet ederek, "Tiyatro bölüm başkanımız Murat Özdeniz, tiyatro festivaline katılacak okulların yönetmenleri ve öğrencileri ile bir araya gelerek oyun seçimi, oyunun sahneye nasıl konacağı, dekorun ve kostümün nasıl seçilip oyuna nasıl yansıtılacağı gibi konularda bilgiler verdi. Çünkü festivale katılan gençlerimiz henüz amatör. Belki ilerde profesyonel olacaklar ama oyunların sahneye konulması anlamında öğrencilerin başarılarını artırmak için güzel bir çalışma gerçekleştiriyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: