Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, "Lösemili çocuklarımızın her zaman yanında olmalıyız" dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, "Lösemili çocuklarımızın her zaman yanında olmalıyız" dedi.

Çağlayan, Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, lösemi ve kanser gibi hastalıkların tedavi sürecinin oldukça zor bir dönem olduğunu hatırlattı.

Türkiye'de her yıl yaklaşık 1200 yeni lösemili çocuk vakasının ortaya çıktığını belirten Çağlayan şunları kaydetti:

"Yetişkinlerin bile baş etmekte güçlük çektiği bu süreçte çocuklarımız iğnelerle, ilaçlarla, hastanelerde, hastane odalarında bütün çocukluğunu geçiriyor. Lösemili çocuklarımızın her zaman yanında olmalıyız. İnsanlarımızı lösemi hastalığına karşı bilinçlendirmek, tedavisi için erken teşhisin önemini vurgulamak ve lösemili çocuklarımıza doğru yaklaşımları öğretmek için mücadele etmeliyiz. LÖSEV, yıl içinde bir haftayı lösemili çocuklara özel kılmak için Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası'nı dünya çocuklarına armağan etti. Lösemiyle savaşta en küçüğünden en büyüğüne tüm bireylerin, minik yüreklerin yanında yer almanın en büyük ve en etkili güç olacağına inanıyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: