Uluslararası Medya Kongresi 2014’te Yapılacak

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Uluslararası Medya Kongresi'nin 2014'te Antalya'da yapılacağını, kongreye 60 ülkeden...

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Uluslararası Medya Kongresi'nin 2014'te Antalya'da yapılacağını, kongreye 60 ülkeden en az 3 bin gazetecinin katılacağını söyledi.

Rusya Federasyonu Gazeteciler Birliği Başkanı Vsevolod Bodganov, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyaretinde Uluslararası Medya Kongresi'nin Türkiye’de ve Antalya ilinde yapılacak olmasının önemine değinen Bodganov, “Türkiye’deki basın özgürlüğünün olmadığı tartışmalarının gündemde olduğu bugünlerde, kongrenin burada yapılacak olması çok anlamlı.” diye konuştu.
Bodganov, ayrı milletlerin, ayrı kültürlerine saygı duyulması gerektiğini ifade ederek, “Dünyada özellikle Arap ülkelerinde savaşlar doğal şartlardan ziyade oluşturulan sebeplerle ortaya çıkıyor. Bu sebeplerin başında din ve politik çıkarlar var.” şeklinde konuştu. Uluslararası Medya Kongresi’nin çok faydalı olacağını kaydeden Bodganov, “Ulusal Kongre döneminde bedavaya yer istemiyoruz. Kesinlikle devlet desteği olmadan kendi ücretlerini ödeyen insanlar buraya gelmeli.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Antalya’da 60 ülkeden en az 3 bin gazetecinin katılacağı, uluslararası medya kongresinin yapılacağını söyleyen Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de bu kongrenin ana temasını 'dünyada insanların birbirine güveninin kalmadığı, savaşların çıktığı dönemde bir güven formülü oluşturmak' olarak açıkladı. Yeni, 2014’te yapılması planlanan kongreye bazı devlet başkanlarının da katılacağını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: