Uluslararası Menteşe Beyliği Sempozyumu

Muğla Üniversitesi'nde "Uluslararası Menteşe Beyliği Sempozyumu" başladı.

Muğla Üniversitesi'nde "Uluslararası Menteşe Beyliği Sempozyumu" başladı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Beyliği'nin Muğla ve yöresinde 100 yılın üzerinde etkin olduğunu anlattı. Muğla'nın farklı uluslar ve milletlere ev sahipliği yaptığını belirten Harmandar, bölgede uzun süre hakimiyet kuran Menteşe Beyliği'nin incelenmesi gerektiğine işaret etti.

Yapılan araştırmalara göre Menteşe Beyliği'nin denizciliğe önem verdiğini ve küçük çaplı bir de donanma oluşturduğunu vurgulayan Mansur Harmandar, beyliğin bu donanmayla Rodos gibi adalara sefer düzenlendiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Harmandar, Menteşe Beyliği'nin Muğla ve yöresinde Mevlevi kültürünün yaygınlaşması için çaba harcadığını da belirterek, "O dönemlerden kalan çok sayıda tarihi eser Muğla ve ilçelerinde görülebilir. Bu eserlerin geleceğe taşınması büyük önem taşıyor" dedi.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, geleceğe doğru adımlarla ilerlemek isteyen toplumların geçmişini çok iyi bilmesi gerektiğini söyledi. Üniversitelerin bulundukları kentlerde geleceğe ışık tutmasının önemine işaret eden Gürün, Muğla ve ilçelerinin tarihsel geçmişine sahip çıkılmasının önemine değindi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın son dönemlerde Muğla'nın geçmişine sahip çıktığını gördüğünü dile getiren Başkan Gürün, "Muğla bu anlamda çok önemli bir kent ve bu kentin tarihsel geçmişinine mutlaka sahip çıkılmalı ve gelecek nesillere aktarılmalı" diye konuştu.

Sempozyum Düzenleme Kurulu adına konuşan Doç. Dr. Adnan Çevik, sempozyumda Menteşe Beyliği'nin kültür ve sanattan mimariye, edebiyattan müziğe tüm yönleriyle ele alınacağını, 12 oturumdan oluşan sempozyumda, 7 ülkeden 12 yabancı konuşmacının katılımıyla 48 bildiri sunulacağını anlattı.

Reklam
Reklam

Sempozyumun açılışına Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, farklı üniversitelerden öğretim üyeleri ve akademisyenler de katıldı.

Sempozyum öğleden sonra yapılacak sunumlarla devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: