Uluslararası Mısır Ve Buğday Geliştirme Merkezi Yetkilileri Nevşehir’de

Türkiye genelinde yerel buğday türlerinin toplanması, korunması ve geliştirilmesi projesi kapsamında Uluslararası Mısır ve Buğday...

Türkiye genelinde yerel buğday türlerinin toplanması, korunması ve geliştirilmesi projesi kapsamında Uluslararası Mısır ve Buğday Geliştirme Merkezi (CIMMYT) yetkilileri Nevşehir’de incelemelerde bulundu.

Türkiye genelinde Yerel Buğday Türlerinin Toplanması, Korunması ve Geliştirilmesi Projesi kapsamında İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri, Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Akademisyenleri ve Uluslararası Mısır ve Buğday Geliştirme Merkezi (CIMMYT) yetkilileri Ürgüp Başdere Kasabası Akçaören Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, "Proje kapsamında Ürgüp ilçemizin yerel bir çeşidi olan Albostan buğday çeşidi 2010 yılından itibaren ülkemiz gen bankasına alınarak doğal seçim yöntemiyle geliştirilmeye çalışılmaktadır. Doğal seçim yönteminde kuvvetli başaklar seçilir ve bu başaklardan tohum elde edilmeye çalışılır. Bu çalışmalar sonucunda bölgede verimi düşük olan bu çeşidin daha verimli hale getirme çalışmaları devam etmektedir." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: