Uluslararası Nükleer Enerji Resim Yarışmasına Mersinli Öğrenciler Damga Vurdu

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesine nükleer santral yapacak şirket tarafından düzenlenen ‘Doğa ile Nükleer...

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesine nükleer santral yapacak şirket tarafından düzenlenen ‘Doğa ile Nükleer Santral - Dostça Komşuluk’ konulu uluslararası resim yarışmasında Mersinli öğrenciler birincilik kazandı.
Nükleer santrali kuracak Akkuyu A.Ş. NGS Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Rusya’nın Rosenergoatom Şirketi (Kalinin Nükleer Güç Santrali Şubesi) ‘Doğa ile Nükleer Santral - Dostça Komşuluk’ konulu resim yarışması düzenlendiği belirtildi. Yarışmaya Mersin ve Büyükeceli beldesinden katılan çocukların ‘Bugün kurgu yarın gerçek’ adlı uluslararası sanat ve eğitim yarışmasının sonuçlarını öğrenmek üzere geçtiğimiz hafta Rusya’ya gittiği bildirildi.
Öğrencilerin çalışmaları; bilgilendirme merkezi uzmanları, ressamlar, tasarımcılar ve halkla ilişkiler uzmanlarından oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi. Çevre Posteri, dalında Büyükeceli İlkokul öğrencisi Cennet Cansel Urgan, Durmuş Ali Toksoy İlköğretim Okulu’ndan Barış Demirel, Sebahattin Çakmakoğlu İlköğretim Okulu’ndan Damla Yeşiltepe oldu. Başarılı olan öğrencilere plaket ve ödülleri, Kalinin NGS Personel İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oleg Jukovskiy verdi. Oleg Jukovskiy, 2013 yılının Rusya’da ‘Çevreyi Koruma Yılı’ ilan edilmesi ile düzenlenen bu yarışma arasında bir paralellik olduğunu hatırlatarak, çevreye duyarlılık ve nükleer enerjinin çevre güvenliğindeki rolüne ilişkin olarak seçilen yarışma konusunun önemini vurguladı.
Türkiye’den giden katılımcılar Rusya’nın Tver şehrine bağlı Udomla’da düzenlenen gezide Kalinin Nükleer Güç Santrali ve Bilgilendirme Merkezi’ni ziyaret ederek bilgi aldı. Yarışmada dereceye giren resim ve posterler Rusya’nın yanı sıra Mersin ve Büyükeceli’de de sergilenecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: