Uluslararası piyasalar

Döviz Destek tarafından hazırlanan Uluslararası Döviz Piyasaları Raporu:

"Yunanistan Maratonu Başlıyor...

Dün ABD endekslerinin “tez zamanda fazla ileri gittik” korkusu sonrası yıl zirvelerini gören endeklserde kar alımları ile hızlanan düşüş Asya endekslerine de yansıdı.

Hem şirket bilançolarının bekleneni verememesi hem de Japonya’nın olumsuz ticaret datası ile ekside olan Asya endeklerinde görünüm Avustralya’lı maden devi BHP’nin karında büyük düşüş açıklamasıyla biraz daha bozuldu. BHP’nin olumsuz tablosu Avrupa açılışı öncesi AUD’yi diğer para birimleri karşısında zayıflattı.

Reklam
Reklam

Gece derecelendirme kuruluşu S&P’nin “Çin’in mali gevşeme için yeterli cephanesi var” açıklaması da havayı düzeltmeye yetmedi Asya’da.

Bugün Yunanistan Başbakanı Samaras yapacağı kritik görüşme serisine Eurogroup Başkanı Juncker ile başlıyor. Herkesin bildiği üzere Yunanistan “kesintilere tamam ama 2 sene daha süre isteriz” diyor ama bu durum ekstra para gerektireceği için Almanya’nın başını çektiği çekirdek ülkeler sıcak bakmıyor.

Yunanistan için nihai karar bu hafta çıkmayacak ama Cuma günkü Merkel-Samaas görüşmesi pek çok şeyi aydınlatabilir eğer bir uzlaşma sağlanırsa ne ala.. Ama olur da uzlaşma yolu kapalı durursa bu kez piyasa tekrar Yunanistan’ın Euro’dan çıkışı ihtimalini kuvvetle değerlendirecek.

Euro ise dün ECB’nin tahvil alım programını yeniden güçlü şekilde aktive edeceği beklentisiyle özellikle satış pozisyonlarının kapanmasının etkisiyle çok güçlü bir ralli yaptı ve EURUSD 5 Temmuz’dan beri en yüksek seviyesini gördü.

Bugün ABD’den 2. el konut satışları ve Kanada’dan perakende satışlar dışında önemli data bulunmazken Juncker-Samaras görüşmesi daha öne çıkıyor.

Reklam
Reklam

21’de ise günün en bekleneni var: ABD Merkez Bankası faiz toplantısı tutanakları...

QE3 için oldu-olacak Eylül-Kasım denirken piyasa son toplantıda FOMC üyelerinin tutumlarını ve nasıl pozisyonlandıklarını görme fırsatı bulacaklar bu da piyasada hareket getirecek.

Biz Döviz Destek olarak her zamanki gibi akşam platformumuzda yayınımıza devam edeceğiz ve tutanakların yayınlandığı an öneri ve sinyallerimizle üyelerimizin yanında olacağız.

(DÖVİZ DESTEK)