Uluslararası Sabancı Tiyatro Festivali yarın başlıyor

Sabancı Vakfı’nın Kültür Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliği ile hayata geçirdiği, 14’üncü Devlet Tiyatroları -...

Sabancı Vakfı’nın Kültür Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliği ile hayata geçirdiği, 14’üncü Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde kapılarını açacak.

Adana’nın uluslararası kültür sanat merkezlerinden biri olmasını hedefleyen festival, bu yıl da, ünlü İtalyan gösteri grubu Studio Festi’nin görkemli açılış gösterisiyle başlayacak. Studio Festi, “Büyülü Düşlerin Dünyası” isimli yeni gösterisinde tarihi Taşköprü ve Seyhan Nehri üzerinde nefes kesen görsel kutlamalar izleyenleri yine etkileyecek.

Reklam
Reklam

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek açılış töreni Hilton Oteli’nde yapılacak. Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatrolarının işbirliği ile düzenlenen Festival’de; yerli ve yabancı eserlerin seçkin örnekleri sanatseverlerle buluşacak. Festival, 29 Nisan 2012 Pazar günü sona erecek.

Festival bu yıl da Anadolu’nun en önemli noktalarından biri olan Seyhan Nehri üzerindeki Taşköprü’de İtalyan grup Studio Festi’nin “Büyülü Düşlerin Dünyası” adlı muhteşem gösterisi ile başlayacak. Festivale yurtdışından katılacak gruplar ve eserleri şöyle: İtalya “Büyülü Düşlerin Dünyası”, Belçika “Josephina”, İspanya “Andre ve Dorine”, Çin Halk Cumhuriyeti “Küçük Kırmızı Çiçekler”, Hollanda ”Pi-Leau”

Yurtiçinden ise, Ankara Devlet Tiyatrosu “Elma Hırsızları”, “Soğuk Bir Berlin Gecesi”, “Sırça Kümes”, “Kontrabas”, “Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun”, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Sidikli Kasabası”, “Kırmızı”, Bursa Devlet Tiyatrosu “Tek Kişilik Yaşam”, Sadri Alışık Tiyatrosu “Keşanlı Ali Destanı”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “Şark Dişcisi”, Şaman Dans Tiyatrosu “İstanbul”, Dostlar Tiyatrosu “Ben Bertold Brecht”, Duru Tiyatro “Sonradan Sonra”, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu “Düğün”, Altıdan Sonra Tiyatro Topluluğu “444”, 0,2 Tiyatro Topluluğu “Limonata”, Ve Diğer Şeyler Tiyatro Topluluğu “Yüzyılın Aşkı” adlı oyunları sanatseverler ile buluşturacak.

Reklam
Reklam

Festival bünyesinde bugüne kadar, İspanya, Slovakya, İrlanda, Fransa, Bulgaristan, Yunanistan, İngiltere, Tataristan, KKTC, Japonya, Almanya, Sırbistan-Karadağ, Rusya, Avustralya, İtalya, ABD, Romanya, Mısır, İsviçre, Danimarka, Kırgızistan, İsrail, Slovenya, Polonya, Gürcistan, Moldova, Kore, Küba, Tuva, Litvanya, Şili, Kazakistan, Hollanda, Belçika, Çin Halk Cumhuriyeti gibi dünyanın her kıtasından gelen yabancı topluluklar ile yurdumuzdan özel tiyatro grupları, şehir tiyatroları ve Devlet Tiyatroları ekipleri 221 farklı oyunu 250 bini aşkın sanatseverle buluşturdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: