Uluslararası şenlikte Türkiye’nin tarihi kültürel değerleri tanıtılacak

Bu yıl 11.'si yapılacak Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği’ne 9 ülkeden turistler ve delegasyonlar katılacak....

Bu yıl 11.'si yapılacak Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği’ne 9 ülkeden turistler ve delegasyonlar katılacak. Şenlikte konuklara Türkiye’nin ve Alanya'nın tarihi kültürel değerleri tanıtılacak.
28 -31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek şenlik için tüm hazırlıklar tamamlandı. Alanya ile kardeş şehirler Almanya’nın Gladbeck, Avusturya’nın Schwechat, Yunanistan’ın Neo Ionia, Finlandiya’nın Rovaniemi, Polonya’nın Wodzislaw, Letonya’nın Talsi, Litvanya’nın Trakai, Rusya Federasyonu’ndan Moskova Güney Duma, İspanya’nın Almunecar’dan gelecek delegasyonlar, turistler ve halkın katılımıyla şenlikler gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, şenlikte Alanya ile birlikte Türkiye’nin kültürel değerlerinin de tanıtılmasının amaçlandığını söyledi. Şenlikte, yöre kültürünü faklı yönleriyle anlatan kültür-sanat stantları hazırlanacağını ifade eden Sipahioğlu, “Sergiler açılacak, tanıtım stantları, yiyecek-içecek stantları kurulacak, sanatçılar ve klasik müzik grupları konserler verecek.” dedi.
Şenlik, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 15.30’da Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle başlayacak ve 4 gün sürecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz