Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Başkanı, Türkiye’ye geliyor

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Konsey Başkanı Roberto Kobeh Gonzalez, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı...

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Konsey Başkanı Roberto Kobeh Gonzalez, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın konuğu olarak 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısı ile Türkiye'ye geliyor.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, uluslararası alanda sivil havacılığın kurallarını belirleyerek dünya genelinde düzenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla kurulan ICAO'nın 1994 yılında aldığı genel kurul kararı ile kuruluş tarihi olan 7 Aralık’ı 'Uluslararası Sivil Havacılık Günü' olarak ilan ettiği belirtildi. 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü her yıl belirlenen tema çerçevesinde ICAO’ya üye 190 ülkede düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandığı hatırlatılan açıklamada, 'ICAO tarafından bu yıl 'Küresel Düzeyde Sürdürülebilir Hava Taşımacılığı için Yardımlaşma ve İşbirliği' teması belirlenirken, bu kapsamda bu yıl Türkiye'de düzenlenecek etkinliklere ICAO Başkanı Roberto Kobeh Gonzalez de katılacak." denildi.
Açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 4–8 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek konferans, panel, resmi ve teknik ziyaretlerden oluşan program çerçevesinde ICAO Başkanı Gonzalez'in, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de görüşmelerde bulunacağı belirtildi.
Gonzalez'in 7 Aralık Çarşamba günü Bilkent Otel’de düzenlenecek 'Küresel Düzeyde Sürdürülebilir Hava Taşımacılığı için Yardımlaşma ve İşbirliği' konulu panele konuşmacı olarak katılacağı bildirilen açıklamada, "Panelde, Türk sivil havacılık sektöründeki gelişmelere yönelik de değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. Kutlama programı, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile sivil havacılık sektöründen çok sayıda davetlinin katılacağı Dünya Sivil Havacılık Günü resepsiyonu ile sona erecek." ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz