Uluslararası taş heykeller Altındağ'da

ANKARA(ANKA) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla 4 Ağustos'ta açılacak "Altındağ Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu", Ankara'da sanata yeni bir bakış açısı kazandıracak.

Altındağ Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek "Altındağ Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu", 28 Ağustos'a kadar yerli ve yabancı 14 heykel sanatçısını Başkentte buluşturacak. Altındağ Belediyesi Akköprü Kampüsü'nde düzenlenecek sempozyum, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Sayın Uğur Erdener ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin açılış konuşmalarının ardından, sanatçılarla birlikte taşa ilk çekici vurmalarıyla başlayacak.

Reklam
Reklam

Malzeme olarak mermerin seçildiği sempozyumda, yerli ve yabancı 14 heykel sanatçısı projelerini, 4–28 Ağustos tarihleri arasında açık alanda sürdürecekler. 27 Ülkeden 55 proje başvurusu içinden seçilen 8 yabancı, 6 Türk heykeltıraşın eserleri sempozyumun ardından Altındağ Belediyesi tarafından ilçedeki değişik mekânlara ve parklara yerleştirilecek. Başkentliler heykeltıraşların çalışmalarını bir ay süreyle izleme fırsatı bulacaklar. Projeleri kabul görerek sempozyuma davet edilen yabancı ve yabancı sanatçılar şöyle:

"Yeni Zelanda'dan Anna Korver, Uruguay'dan Aurelio Lebrato, Gürcistan'dan Jhon Gogaberishvilli, Romanya'dan Liviu Russu, İtalya'dan Luca Zupeli, İspanya'dan Nando Alvarez, Almanya'dan Roland Mayer, Japonya'dan Yoshin Ogata, Türkiye'den Ayhan Yılmaz, Ayşe Kedik, Mümtaz Demirkalp, Refa Emrali, Şinasi Tek ve Tanzer Arığ."