Uluslararası Triatlon Kupası Yarışlarına 28 Ülkeden Katılım

Antalya, yarın Uluslararası Triatlon müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Konyaaltı’nda başlayacak 4. Antalya Konyaaltı Uluslararası Triatlon...

Antalya, yarın Uluslararası Triatlon müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Konyaaltı’nda başlayacak 4. Antalya Konyaaltı Uluslararası Triatlon Avrupa Kupası yarışmalarına 28 ülkeden 212 sporcu katılacak.

Konyaaltı Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliği ile düzenlenecek olan Uluslararası Triatlon müsabakalarının dördüncüsü yarın Konyaaltı’nda başlayacak. Bir dayanıklılık sporu olan triatlonda, sporcular bütün güçlerini ortaya koyacak. İki gün sürecek yarışmaların ilk gününde ulusal, ikinci gününde uluslararası yarışlar gerçekleşecek. Sporcular, müsabakalarda yüzme, bisiklet ve koşu dallarında toplam 51 kilometre yol katedecek.

Reklam
Reklam

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, konunun Antalya için önemine değinerek, belediye olarak birçok uluslararası faaliyete ev sahipliği yaptıklarını bildirdi. Türkiye ve Antalya’nın tanıtımı açısından bu müsabakaların önemli olduğunu kaydeden Böcek, “Bütün imkanlarımızı bu turnuva için seferber ettik. Antalya turizmin başkenti olması, denizi, 500 bin yatak kapasitesiyle böyle organizasyona ev sahipliği yapmayı sonuna kadar hak ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu yıl Avrupa şampiyonası da Alanya'da yapılacak, bu da çok önemli bir gelişme.” diye konuştu.

SPORCULAR DAYANMA GÜCÜNÜ ORTAYA KOYACAK

Uluslararası Triatlon müsabakaları yarın Konyaaltı sahili 15 nolu büfe önünden 100 sporcu ile başlayacak. İlk olarak büfe önünden hareket eden sporcular denize girecek. Denizde bulunan 3 dubanın 750 metre olan çevresinde iki tur atacak ve kıyıya çıkacak. Ardından yarışmacılar, Konyaaltı Kent Meydanı’nın önündeki asfalt zeminde bulunan değişim alanının içine girip bisikletlerini alacak ve alanın hemen dışındaki çizgiden Minicity kavşağına kadar gidip turlarını bitirecek.

Reklam
Reklam

Bir turu 5 kilometre olan bu parkurda sporcular 8 tur atacak ve 40 kilometreyi tamamlayacak. Daha sonra sporcular, yine değişim alanına gelip bisikletlerini bırakacak ve koşu etabına çıkacak. Boğaçayı üzerinden dönüş yapacak olan sporcular, 2,5 kilometre üzerinden dört tur atacak ve Kent Meydanı içindeki finiş noktasına ulaşarak yarışmayı bitirecek. Böylece yarışmaya katılan sporcular toplamda 51 kilometre yol katederek dayanma güçlerini ortaya koyacak.

YARIŞMAYA HALK DA KATILABİLECEK

Yarın saat 10.00’da başlayacak olan yarışmanın ilk ayağına vatandaşlar da katılabilecek. Sağlık raporunu alan herkesin katılabileceği halk triatlonunda 200 metre yüzme, 5 kilometre bisiklet ve 2 kilometre koşu olacak.

28 Nisan Pazar günü saat 10.00’da ise 28 ülkeden 212 sporcunun katılacağı Uluslararası Antalya Konyaaltı ITU-ETU Triatlonu Avrupa Kupası yarışları düzenlenecek. Öte yandan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Türkiye olarak elit erkeklerde 7, elit bayanlarda 3, genç erkeklerde 8, genç bayanlarda 5 sporcu olmak üzere 23 sporcuyla uluslararası müsabakalarda yer alacaklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz