Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediyesi tarafından organize edilen 6. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri etkinlikleri kapsamında...

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediyesi tarafından organize edilen 6. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri etkinlikleri kapsamında ikinci gün sahne alan Irak Kaytaz Baba Türkmen Tiyatrosu izleyenleri duygulandırdı.

  1. Yıl Kültür Merkezi'nde sahnelenen ve Müştak Demircioğlu tarafından yazılan Irak Kaytaz Baba Türkmen Tiyatrosu oyuncularının oynadığı "Uyanın" adlı oyun izleyenleri hüzünlendirdi.

    Ülkede yaşanan olayların anlatıldığı oyunda, Türk dünyasının uykudan uyanması için daha çok çalışması, tarihi iyi bilmesi, Türk dünyasının birlik ve beraber içinde olması gerektiği vurgulandı.

    Oyun sonunda oyuncuları tebrik eden Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yönetmene çiçek sundu.

    Başkan Kocamaz, "Bizleri yalnız bırakmayan değerli tiyatro sanatçılarımıza Tarsus halkı adına hoş geldiniz diyorum. Önemli olan dünya tiyatro gününde ve Tarsus'umuzda düzenlediğimiz Türk dünyası tiyatro günde insanlarımızı değişik topraklarda olsa da karındaşlarımızı bir araya getirmek, sanata ve sanatçıya hep birlikte sahip çıkmaktır. Bugün tiyatro günlerinin ikinci günü yaşıyoruz. Irak Kaytaz Baba Türkmen Tiyatrosunu izledik. Türk dünyasının değişik yörelerinden sanatçılarımız burada, Tarsuslularla buluşturmanın zevkini yaşıyoruz. Bu itibarla hem Türk kültürüne sahip çıkmanın gayretini güdüyoruz, hem de bölgemizde sadece Tarsus'ta düzenlenmekte olan bu etkinlikten dolayı Tarsus belediyesi yönetimi olarak mutluluk duyuyoruz" dedi.

    KONUK TİYATROCULARDAN BAŞKAN KOCAMAZ'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

    Irak, İran, Azerbaycan ve KKTC ülkelerinden kente gelen tiyatro grupları, bu güzel etkinlik için Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ziyaretinde bulundular.

    Türk dünyasını Tarsus'ta buluşturduğu için Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ettiklerini dile getiren tiyatro grupları, Tarsus'ta olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

    Tarsus'un tarihi hakkında sanatçılara bilgi veren Kocamaz, Tarsus'un bir kültür kenti olduğunu söyledi. Kocamaz, "Tarsus bölgemizin en eski şehri her ne kadar il yapılmasa da ilçe statüsünde olsa da tarihin derinliklerinden gelmiş Çukurova'nın tam ortasında hep cazibe merkezi olmuş, Anadolu'ya açılan Gülek Boğazını sınırlarında barındıran önemli bir kent. Burada sizlerle beraber hem Dünya Tiyatrolar Gününde hem de Türk Dünyası Tiyatro Günlerinde Tarsus'ta bu etkinliği gerçekleştirmekten ve sizleri Tarsus'ta görmekten mutluluk duyuyoruz. İnşallah bir hafta içerisinde gerçekleştirecek etkinliklerle yeni dostlar kazanacağız sizlerde yeni dostluklar kazanacaksınız ve Türk Dünyası'nı Tarsus'ta buluşturmanın mutluluğunu hep birlikte paylaşacağız. Bu etkinlikler vasıtasıyla kazanacağınız dostluklarla Tarsus'ta her zaman açık bir kapınız olacağını bilmenizi istiyorum. Hepimizin derdi aynı. Allah hepimizin devlet büyüklerine akıl, fikir versin, onları bir ortak payda etrafında birleştirsin. Türk olduklarının farkına vardırsın ve Türk gibi yaşamaya, Türk gibi yönetmeye Cenab-ı Allah onları yönlendirsin. Bugün Türk Dünyası bir araya gelse dilde, fikirde, işte birlik anlayışıyla nasıl bugün AB varsa böyle bir Türk Birliği bir şemsiye oluşturulsa ve bu birlik yüreklerini toplu çarptırsa, mücadelelerini toplu verse, bunun bilincine varsa ben öyle inanıyorum ki dünya Türk Dünyası önünde eğilir" ifadesini kullandı.

    Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarette yurt dışından gelen tiyatro grupları temsilcileri ülkelerinden getirdikleri hediyeleri belediye başkanına sunarken belediye başkanı da tiyatro sanatçılarına fincan takımı ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: