"Uluslararası Türkçe Olimpiyatları"

"İnsanlık El Ele Bayram O Bayram Olur" sloganıyla düzenlenecek, 10. Türkçe Olimpiyatları kapsamında, 135 ülkeden gelecek 1500 öğrenci, 41 ilde

"İnsanlık El Ele Bayram O Bayram Olur" sloganıyla düzenlenecek, 10. Türkçe Olimpiyatları kapsamında, 135 ülkeden gelecek 1500 öğrenci, 41 ilde sahne alacak.

  1. Türkçe Olimpiyatları Samsun Tertip Komitesi Başkanı Ayhan Özköroğlu, Feza Koleji Mezunları Derneği (Feza-Der) binasında düzenlediği basın toplantısında, etkinliklerin bu yıl "İnsanlık El Ele Bayram O Bayram Olur" sloganıyla başlayacağını söyledi.

    Olimpiyatlarda yarışmak için 135 ülkeden Türkiye'ye gelecek bin 500 öğrencinin, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, toplam 41 ilde gösteri yapacağını aktaran Özköroğlu, organizasyonun Samsun'un tanıtımında büyük rol oynayacağını bildirdi.

    Türkçe Olimpiyatları Samsun etkinliğinin, 4 Haziran'da Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda Feza-Der organizasyonuyla gerçekleştirileceğini ifade eden Özköroğlu, şunları kaydetti:

    "Samsun'da gerçekleştirilecek 10. Türkçe Olimpiyatları etkinliğine, Azerbaycan, Belarus, Benin, Brezilya, Endonezya, Filipinler, Galler, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kenya, Mısır, Moldova, Norveç, Tacikistan ve Tunus'tan olmak üzere toplam 75 öğrenci katılacak. 19 Mayıs Stadyumu'nda gerçekleştirilecek etkinliğe bütün halkımız davetlidir. Katılım ücretsizdir. Etkinliğe katılan konuklarımıza, 18 ülkeden gelen 75 öğrenci halk oyunları, şarkı, türkü ve şiirleriyle unutulmaz bir gece yaşatacaktır. Halkımızdan istirhamımız ellerine bayraklarını alarak stadyumdaki yerlerini almaları ve bu şöleni doyasıya yaşamalarıdır."

    Özköroğlu, organizasyonun hayırlara vesile olmasını dileyerek, emeği geçen yurt dışındaki Türk okullarının idarecilerine, öğretmen ve öğrencilerine, iş adamlarına, resmi-özel kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: