Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın İzmir ayağını 80 bin kişi seyredecek

Türkçe Öğretim Derneği ile İzmir Kültürler Arası Diyalog Merkezi (İZDİM)'nin evsahipliğinde düzenlenen 9. Uluslararası Türkçe...

Türkçe Öğretim Derneği ile İzmir Kültürler Arası Diyalog Merkezi (İZDİM)'nin evsahipliğinde düzenlenen 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın İzmir ayağı, 27 Haziran 2011 günü saat 20.30’da yapılacak. Bu yıl 80 bin kişinin seyretmesi beklenen organizasyon, Atatürk Stadı'nda olacak.
130 ülkeden yaklaşık bin 200 öğrencinin katılacağı olimpiyatların heyecanı, İzmir dahil olmak üzere 24 ilde yaşatılıyor. Atatürk Stadı'ndaki törende İzmirliler, unutulmaz bir gösteri seyredecek. Şehre 26 Haziran'da gelecek Türkçe sevdalıları, başta Vali Mustafa Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere protokol üyelerini ziyaret edecek.
İlki 2003 yılında yapılan olimpiyatların bu yıl dokuzuncusunun 15–30 Haziran arasında 24 ilde düzenlendiğini belirten İzmir Tertip Komitesi ve İZDİM Başkanı Mustafa Acar, “Etkinliklerde öğrenciler şarkı, şiir, metin okuma ve tiyatral gibi çeşitli dallarda hünerlerini sergileyecek. Geçen yıl İzmir'de iki gün üst üste tertip ettiğimiz olimpiyatlarda, birçok vatandaşımız bizimle birlikte olamamıştı. Bu sene alanı daha geniş tuttuk. Halkapınar'daki Atatürk Stadı'na en az 80 bin kişinin gelmesini bekliyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz