Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı Ve Kaçakçılığı Ile Mücadele Günü

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Adana Milletvekili Necdet Ünüvar,  dünyada uyuşturucu kullanma alışkanlığında her geçen gün artış olduğunu ve bunun insanlık için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, dünyada uyuşturucu kullanma alışkanlığında her geçen gün artış olduğunu ve bunun insanlık için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti. Ünüvar, "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, uyuşturucu bağımlılığının Türkiye'nin olduğu kadar dünyanın da en önemli sorunlarından birisi olduğunu bildirdi. Madde kullanımında ya da madde bağımlılığının, kişiyi ve yakın çevresinin yanı sıra toplumu ilgilendiren bir sağlık sorunu olduğu ifade eden Ünüvar, şunları kaydetti: "Uyuşturucu maddeye bağımlı hale gelmek için bir defa kullanmanız yeterli olabilir. Çünkü bu maddenin vücudunuza nasıl etki edeceğini veya vücudunuzun bu maddeye nasıl tepki vereceğini bilmeniz mümkün değildir. Bu sebeptendir ki bu işten para kazanan kişiler, kişiyi bağımlısı olacağı maddeyle tanıştırma başarısını göstermek için ilk seferinde maddeyi ücretsiz verirler. Bu aşamada satıcılar iyi bilir ki kişi bağımlı olduktan sonra sürekli gelecek ve para kazandıracaktır. Hükümetimiz bu konuda politikalarını her geçen gün yenilemekte ve hem arzın hem de talebin azaltılması noktasında yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Madde bağımlılığından arınmış, sağlıklı, geleceğe umutla bakan, huzurlu bir toplum dileği ile 'Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü'nü kutluyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: