"Uluslararası yardımları almaya başladık"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye sığınanların sayısındaki temel artış göz önünde bulunarak uluslararası yardımları almaya başladıklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ürdünlü mevkidaşı Nasser Judeh ile Başbakanlık Dolmabahçe ofisinde gerçekleştirdikleri görüşme sonrası düzenledikleri ortak basın toplantısında, Suriye'yle ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Davutoğlu, Türkiye'de bulunan 25 bine yakın tanımlanmış geçici sığınmacının sayılarının artması durumunda neler yapılması gerektiğini, hangi mekanizmaların harekete geçirileceğini görüştüklerini belirtirken, ayrıca, Suriye içerisinde kötüleşen güvenlik durumunun komşu ülkelere nasıl bir etkisi olabileceğini ve Annan'ın planı çerçevesinde ateşkesin ne kadar gerçekleştiği konusunda bilgilerini paylaştıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

"Kaygılarımız aynıdır. Türkiye olarak Annan Planı'na destek verdik, Suriye için son şans dedik" diyen Bakan, dün çatışmalarda bir düşüş olmakla birlikte belli mahallelerde hala çatışmaların sürdüğünü ve tankların şehirlerden çekilmesine rağmen kentlerin etrafına çekildiklerini ifade etti.

Davutoğlu ayrıca, cuma namazından sonra Suriye'de yapılacak gösterilerde önemli olanın barışçıl gösteri yapanlara, silahlı müdahalede bulunulmaması olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Sığınmacı sayısındaki temel artış göz önünde bulunarak uluslararası yardımları almaya başladık. Ürdün de bundan sonra bu çabalara destek verecek. Bugün koordinasyon mutabakatına vardık."

(ANKA)

Anahtar Kelimeler: