Uluslararsı Sevgi Barış Dostluk Resim Çalıştayı Düzenlendi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bu yıl 20.’si düzenlenecek olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali etkinlikleri kapsamında...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bu yıl 20.’si düzenlenecek olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali etkinlikleri kapsamında 1. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Resim Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya, 19 ayrı ülkeden gelen ressamlar sevgi, barış, dostluk temalı resimler yaptılar.

Bu yıl 20.’si düzenlenecek olan ve 3 gün boyunca sürecek Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Türkiye, Almanya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Sırbistan, Bulgaristan, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Dubai, Pakistan, Hollanda, Macaristan, Gürcistan, İngiltere, Ukrayna, Beyaz Rusya ve Makedonya’dan gelen 20’si Türk, 20’si yabancı 40 ressam Ereğli sahil bandında sevgi, barış, dostluk temalı tablolar çizdiler.

Reklam
Reklam

Çalıştayın açılışını gerçekleştiren ve kendisi de resim yapmaya çalışan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Bu organizasyon için uzun zamandan beri çalışma yapıyoruz. Erdemir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden resim öğretmeni Adnan Turan bu organizasyonun öncülüğünü yaptı. Biz hep güzel şeyler yapmak için uğraşıyoruz ama sanat konusunda söz sahibi değiliz. Dünyanın her tarafından insanlar var burada. Bu sene 1. Uluslar arası Sevgi Barış dostluk Resim Çalıştayını gerçekleştiriyoruz. Bu çalıştay her sene devam edecek. Bu organizasyonu çok iyi bir noktaya getirmek istiyoruz. Çalıştayımızın sanat danışmanlığını Çankırı Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Alaybey Karoğlu ile Macaristan’dan Kültür Müdürü Yulika Mayör, Küratörlüğünü Çetin Uyan ve Makedonya’dan Burhan Ahmeti yapmaktadır. Ereğli Belediyesi olarak bu etkinliğin daha büyüğünü yapmaya hazırız” dedi.

Etkinliğin açılışına katılan Kdz. Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık’ta ressamlarla tek tek ilgilenerek kendilerini Ereğli’de ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz