Uluslarası 2. Nevruz Şöleni Hendek'te Yapıldı

"Uluslarası 2. Nevruz Şöleni" 11 Türk devletinden halk oyunları ekiplerinin katılımıyla Sakarya'nın Hendek ilçesinde gerçekleştirildi....

"Uluslarası 2. Nevruz Şöleni" 11 Türk devletinden halk oyunları ekiplerinin katılımıyla Sakarya'nın Hendek ilçesinde gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile Hendek Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği "Uluslarası 2. Nevruz Şöleni" 11 Türk devletinden halk oyunları ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Hendek Bayraktepe Tesisleri’nde düzenlenen şenliklerde Sakarya İl Kültür Müdürlüğü, Hendek Belediyesi ve Sakarya Romanlar Derneği ekipleri, yöresel oyunlarını sergilediler. Şenliğe Türk Dünyasından ekipler de katıldı.
Programda konuşma yapan TÜRKSOY Kazakistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Temsilcisi Askar Turganbayev, ortak bir geçmiş, tarih ve medeniyetin çocukları olarak bir arada olmanın keyfini yaşadıklarını belirterek Orta Asya’dan Balkanlara, Adriyatik’ten Çin’e kadar uzayan geniş bir coğrafyada yaşayan Türk milletinin birlikteliğinin her alanda sürmesi dileğinde bulundu.

Reklam
Reklam

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise Balkanlar'dan Kafkaslar'a, Anadolu'dan Orta Asya'ya çok geniş bir coğrafyada tarih boyunca kutlanan Nevruz'u coşkuyla kutladıklarını dile getirerek; "Çünkü Allah'ın bize lütfettiği yeniden dirilişi, uyanışı gösteren baharın bir memnuniyetini sevincini neşesini hep beraberce yaşamak ve birliğimizi beraberliğimizi tekrar vurgulamak için bir vesile görüyoruz. Nevruz bayramını da o nedenle bu bayramı daha coşkuyla daha güzel bir şekilde birlik ve beraberlik içinde kutlayacağız bundan sonrada kutlamaya devam edeceğiz" dedi.

Hendek Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Ali İnci de tarihi beş bin yıla uzanan Nevruzun, Türk dünyasında da en ulu gün olarak bilindiğini ifade etti. Nevruz'un kültürel miras yoluyla günümüze kadar ulaşan ve Türk dünyasının millet bağını güçlendiren, yüreklerde hissedilen en önemli bayramlardan biri olduğunu kaydeden İnci; "Nevruz, Türk’ün yeni günüdür. Kalplerde sevgi ateşinin yakıldığı, düşmanlık demirinin dövüldüğü gündür. Gelin bir olalım, birlik olalım demektir. Hakikaten, Hakkın baharına ilahi bir şükürdür nevruz…”dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmalarının ardından körük yakılarak sıcak demir dövüldü. Nevruz ateşinin yakılmasının ardından protokol ateşten atladı. Hediyeleşmelerin ardından Sakarya İl Kültür Müdürlüğü Halk Oyunları ekiplerinin oyunuyla başlayan etkinlikler yurtdışından gelen ekiplerin oyunları ile devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: