Ulusoy: Başkanlığına paraşütle gelmedim

Mersin (AA)- Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, "Federasyon başkanlığına paraşütle gelmedim. Alnımın teriyle, namusumla, şerefimle, haysiyetimle ve kulüplerde yaptığım yöneticiliklerle federasyon başkanı oldum" dedi.

Haluk Ulusoy, Mersin'de yerel yayımlanan Mersin Gazetesi'nin organizasyonunda gerçekleştirilen "Sporda Vefa ve Dostluk Gecesi"ndeki ödül töreninde yaptığı konuşmada, yalnızca Türk Milli Takımı'nı dünya üçüncüsü yapan bir başkan olarak anılmak istemediğini vurguladı. Ulusoy, şunları kaydetti: "Gerek federasyonda çalıştığım, gerekse başkanlık yaptığım dönemlerde büyük başarılara imza attım. Federasyon başkanlarının 2-3 ayda bir koltuklarını terkettiği dönemlerde, yüreğimi ve aklımı ortaya koyarak federasyon başkanlığına aday oldum. Ben ve ekibim 7.5 yıl görev yaptık."

Reklam
Reklam

"Meyve veren ağacın taşlandığını" ifade eden Ulusoy, şöyle devam etti:"Başkan olduğum günlerde yaşan kaosların üstesinden yönetici arkadaşlarımla birlikte geldik ve büyük başarılara imza attık. Türk Milli Takımı'nı yarı final oynatıp Dünya Kupası'nda 3. yaptık, delinen havuz sistemini ayakta tuttuk. Göreve geldiğimde 55 milyon dolar olan havuz ihalesi, 640 milyon dolara ihale edildi. Görevimiz süresince mali, sportif ve idari yönden büyük başarılara imza attık. Bunda Mersin'in rolü oldukça büyüktür."