Ulusoy: "Demokratik bir seçim oldu"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy, verilen hizmette zihniyetin önemli olduğunu söyledi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Berlin-Brandenburg Türk-Alman İşadamları Birliği'nin daveti üzerine düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan TFF Başkanı Haluk Ulusoy, TFF Genel Kurulu'nda seçimden önce yaşanan kavgaları beyinlerinin ve kalplerinin hiçbir yanında tutmayacaklarını söyleyerek, "Biz, buraya görev yapmaya geldik. Her kesime aynı uzaklıkta olacağız. Biz, bu zihniyetle görev yapmazsak hiçbir hizmetimiz olmaz. Hükümetin müdahalesi oldu-olmadı, ben bunlara girmek istemiyorum. Genel kurulda demokratik bir seçim oldu. Salon dışında olanları konuşmak istemiyorum. Bunları zaten tüm Türkiye biliyor. Salonun içinde demokratik bir seçim oldu ve bu seçim sonucu Haluk Ulusoy ve ekibi göreve geldi" dedi. Haluk Ulusoy, federasyonun 2 yıl önce bıraktıkları yerde olmadığını da ifade ederek, "2 yıl önce bıraktığımız federasyondan bugüne çok tahribat görmüş bir Türk futbolu var. Çok çalışacağız, inancımızı en yüksek düzeyde tutacağız. Başarıyı elde etmek için birlik ve beraberliğimizi en yüksek noktaya çıkartacağız" diye konuştu. Ülkesi, bayrağı ve halkı için görev yapacağını söyleyen Haluk Ulusoy, "Ben, hiçbir kişi ve kurum için başkanlığa gelmedim. Ben sadece ülkesinin futbolu, ülkesinin insanı için hizmet eden bir kişiyim. Herkes paranın peşinde koşarken ben, Türk futbolunun peşinde koştum. Hala da koşmaya devam ediyorum. Benim istediğim tek şey başarı, bunun haricinde hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Hiç kimseye kulluk, kölelik yapmayacağız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Haluk Ulusoy, en büyük hedefinin Dünya Kupası'nı Türkiye'ye getirmek olduğunu kaydederek, "Türk futbolu hak ettiği yerde bulunmuyor. Tecrübesiz, birikimsiz, Türk futbolunun hiçbir yerinde olmayan insanlardan kurulu bir yönetim maalesef zirvede bulunan bir Türkiye'yi yerin dibinde bırakmıştır. Son genel kurulda da yine birçok engelle karşılaştık. Türk futbolunun eski güzel günlerine dönmesini isteyenler Haluk Ulusoy ve ekibini göreve getirdiler. Biz çok büyük mücadelelerden geçtik. 48 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na katıldık. Kimse inanmıyordu. Türkiye bir dönem 5. sırada bulunuyordu. Bugünkü sıralamayı biliyorsunuz. UEFA sıralamasında 3. sıradaydı benim ülkem. Yine oralara çıkacağız" dedi.

Haluk Ulusoy, A Milli Futbol Takımı'nın, cezalı maçlarının hepsini Almanya'da ve tek bir yerde oynayacağını belirterek, "Bu konuda Almanya Futbol Federasyonu ile de görüşeceğiz. Biz, maçlarımızı İtalya'da oynayalım derken Almanya'da Dortmund'dan teklif geldi. Berlin'den de teklif var" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Türk spor yöneticilerinin, özellikle de Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in yaptığı agresif açıklamaların eleştirilmesi üzerine de Ulusoy, kendilerinin her zaman böylesi açıklamalardan kaçındıklarını ifade etti. TFF'nin, Teknik Direktör Fatih Terim ile yoluna devam etme kararı aldığını da vurgulayan Ulusoy, "Fatih Terim'e ve teknik heyetine güveniyoruz" dedi.