Ulusoy: "Fenerle yıldızım barışmadı"

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, futbol sahalarında küfrün kökünü kazımak için mücadele vereceklerini söyledi.

Haluk Ulusoy, Lig TV'ye verdiği özel röportajda gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Önümüzdeki hafta yapacakları yönetim kurulu toplantısında konuyu ayrıntılı biçimde değerlendireceklerini anlatan Ulusoy, "Profesyonel arkadaşlara fikirlerimi söyledim. Kulüp başkanlarıyla da tartışıp, uygulamaya geçeceğiz. Ya küfrü ya futbolu tercih edeceğiz" dedi.

İtalya'daki şike ve hakem skandalı sonrası Juventus, Milan, Lazio ve Fiorentina gibi köklü kulüplerin ligden düşürülmesinin gündeme gelmesiyle ilgili bir soru üzerine de Ulusoy, Türkiye'de aynı olayların yaşanması durumunda kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağını kaydetti. Ulusoy, "Elimde belge olduğu takdirde neler yapabileceğimiziTürk halkının görmesi gerekir. Bunu yapacak yürek bizde var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ulusoy ayrıca, bir soru üzerine, üstünde siyasi baskı hissetmediğini de belirterek, "Türkiye-İsviçre milli maçı sonrası bu ülkeyi zarara uğratanları kimse soruşturmuyor, ama beni 2 milyar liralık fatura için mahkemeye veriyorlar" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Kulübü ile Futbol Federasyonu arasındaki ilişkilerin gerginliğine de değinen Haluk Ulusoy, bunun kesinlikle kendisinden kaynaklanmadığını söyledi.

Ulusoy, şunları kaydetti:

"Benim tarafımdan olan bir şey yok. 5,5-6 ay önce göreve geldiğimde maalesef ne Fenerbahçe Kulübü'nden, ne de başkanından tebrik bile almadım. Tabii ki üzücü, üzülmemek mümkün değil. Maalesef Fenerbahçe ile yıldızım bir türlü barışmadı ve bu benden kaynaklanan bir şey değil. Hangi federasyon başkanı geldiyse maalesef Fenerbahçe Kulübü ile hiçbir şekilde yıldızları barışmadı. Geçmişte Şenes Erzik, Abdullah Kiğılı, kendi destekledikleri Levent Bıçakcı'yla bile. Benimle de geçmişte ve bugün de barışmadı. Neden sadece Fenerbahçe? Kötü niyetli olan taş olsun."

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, bu yıl ilk kez 30 Temmuzda lig şampiyonu Galatasaray ile kupa şampiyonu Beşiktaş arasında Almanya'da oynanacak olan Süper Kupa'yı, önümüzdeki sezon da Avrupa'ya açmayı planladıklarını söyledi. Ulusoy, dost ülkelerle konuşup, kupayı bundan sonraki yıllarda Türkiye Ligi şampiyonu ile Avrupa'da şampiyonluğa ulaşmış bir ülkenin takımıyla karşı karşıya getirmeyi düşündüklerini kaydetti.

Reklam
Reklam