Ulusoy: Hukuki bir savaş başlatacağız

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) heyeti İsviçre'den döndü. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan TFF Başkanı Haluk Ulusoy, FIFA'nın tarihindeki en ağır ikinci cezayı Türkiye'ye verdiğini belirterek, ekibiyle birlikte bu cezanın indirilmesi için ellerinden gelen mücadeleyi göstereceklerini söyledi.

Ulusoy, kararın kendilerinde şok etkisi yaptığını belirterek, "Böyle bir kararı beklemiyorduk, şok olduk. 15 günde büyük bir mücadele örneği verdik. Gitmediğimiz, görüşmediğimiz yer kalmadı. Daha koltuğuma dahi oturmadım. Ekibimle beraber ülkemiz adına yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Şenes Erzik'in katkısını inkar etmek mümkün değil. Hem kalben hem fikren beraberdik. Levent Bıçakcı bizimle beraberdi.

Reklam
Reklam

İnanılmaz bir çalışma yaptık. Bu çalışmaların sonunda böyle bir netice beklemiyorduk. Böyle olmamalıydı. Demek ki 2008-2010'dan ihraç edilecek durumdaymışız ki ihraç edilmedik, böyle bir ceza aldık. Sahamızda yapacağımız 6 maçın tamamını yurtdışında ve seyircisiz oynayacağız. 2002 Dünya Kupası'nda bir İsveç maçı oynadık. 1-0 galip durumdayken 2-1 mağlup duruma düştük ve baraj maçlarına kaldık. Baraj maçlarında Dünya Kupası'na gittik. Ancak İsveç'i takımını en iyi şekilde ağırladık ve ülkesine uğurladık. Letonya ile 2-2 berabere kalarak Avrupa Şampiyonası'na kalamadık. Letonya'yı da en iyi şekilde ülkesine gönderdik" dedi.

"BİZ BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ, GELMEK ZORUNDAYIZ"

Ekibiyle birlikte hukuki bir savaş başlatacaklarını ifade eden Ulusoy, "Böyle bir ceza beklemiyorduk. Ülke olarak peşini bırakmayacağız. Ben mücadeleyi seven biriyim. Hukuki bir savaş başlatacağız. FIFA Tahkim Kurulu'na gideceğiz, buradan çıkacak karar bizi tatmin etmezse CAS Mahkemesi'ne kadar işi götüreceğiz. Alınan kararda havalimanından itibaren yaşanan olayların etkisi olduğuna inanıyorum. Biz bu işin üstesinden geleceğiz, gelmek zorundayız. Büyük bir mücadele örneği göstereceğiz. Ve başarılı olacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Fatih Terim ile bugün görüşeceğini kaydeden Ulusoy, "Fatih Terim ile aynı fikirde olduğumuzu, son kararı yönetimle beraber vereceğimi daha önce söylemiştim. Fatih Terim ile bu cezalardan sonra fikir alışverişinde bulunacağız. Yarın yönetim kurulunda Fatih Terim konusunu görüşeceğiz. Fikirlerimizde ayrılık yok. Yönetimle görüşlerimi paylaşacağım. Yönetim kurulu kararıyla Fatih Terim ile devam edip etmeyeceğimize karar vereceğiz. Her kararı yönetimle paylaşacağız. Türk futbolunu bu şekilde yöneteceğiz" dedi.

Önlerinde uzun bir yol olduğunu söyleyen Haluk Ulusoy, "Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Türk futbolun adına almamız gereken birçok karar var. Seçimden sonra öncelikli davamız FIFA, bundan öncelikli davamız olamaz demiştim. 15 günde sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşadık. Ama futbolun içinde bunlar var. Herkesin yardımıyla bu işin üstesinden geleceğiz. Elimi uzattım, kalbimi açtım. Türk futbolu adına neler yapılacaksa beraber yapalım. Önümüzde uzun bir yol var. Türk futbolu adına yapılması gereken çok şey var. Konuşmalarımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Hukuki süreçte bildiğimiz şeyleri konuşmamamızı gerekiyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"SAVCININ HAKKIMDA SORUŞTURMA AÇMADIĞINI BİLİYORUZ"

İsviçre maçında seyircinin en ufak olayının olmadığını belirten Haluk Ulusoy, "Sahanın içerisinde futbol seyircinin en ufak bir olayı yok. Bir kişi bile sahaya inmemiş, yabancı maddeler atılmamış. Neden seyircisiz ceza veriliyor. Seyirci fair-play örneği göstermiş. Seyircinin hiçbir olayı olmadığı yerde ülkeden 500 km uzağa ve seyircisiz veriyorsunuz. Bunu anlamak mümkün değil" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in kendisi hakkında mahkemeye müracaatını değerlendiren Ulusoy, "Bakanımızın Teftiş Kurulu kararı ile ilgili mahkemeye müracaatı var. Savcının hakkımda soruşturma açmadığını biliyoruz. Konu yargıda, bu konuya pek girmek istemiyorum. İsviçre'deki temaslarımız hakkında ülkemizi yöneten Başbakanımız'a ve sayın Bakanımız'a bilgiler vereceğiz.

Olan biten her şeyi kendileriyle paylaşacağız. Bu karar sadece federasyonu değil, tüm ülkeyi ilgilendiriyor. Herkes elbirliğiyle çalışmak mecburiyetinde, herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğine inanıyoruz.

Reklam
Reklam

Futbol Federasyonu Başkan Vekili Kemal Kapulluoğlu ise bu cezada indirime gidileceğine inandığını söyleyerek, "Hedefimiz bazı maçlarımızı seyircimizin önünde oynamak. CAS'tan ümitliyiz. Bazı maçları seyircilerimizle oynayacağımızdan eminiz" dedi.