Ulusoy: Hukuki süreç devam ediyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy, FIFA'nın Türkiye'ye verdiği cezayla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, "FIFA Tahkim Kurulu'ndan netice çıkmaması durumunda Uluslararası Futbol Mahkemesi'ne (CAS) kadar gideceğiz. Netice olarak kendi açımızdan güzellikler bekliyoruz" dedi.

Türk Milli Takımı'nın Çek Cumhuriyeti ile yarın oynayacağı özel karşılaşma için İzmir'e gelen ve İzmir Spor Gücü Vakfı'nın yemekli sohbet toplantısına katılan TFF Başkanı Haluk Ulusoy, burada gündemdeki konularla ilgili görüşlerini açıkladı. FIFA'nın Türkiye'ye verdiği cezayla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini söyleyen Ulusoy, "İsviçre maçı ile ilgili gerekçeli karar elimize ulaştığında biz müracatımızı yaptık. Bir hafta içinde de gerekçeli müracaatı da yapacağız. Hukuki süreç devam ediyor. Tahkim Kurulu'ndan netice çıkmaması durumunda Uluslararası Futbol Mahkemesi'ne (CAS) kadar gideceğiz. Temmuz ayından önce neticenin çıkacağını zannetmiyorum. Netice olarak, kendi açımızdan güzellikler bekliyoruz. Statta en ufak bir hadise olmamıştı. Taşkınlık ve patlayıcı madde yoktu. Elimizden gelen mücadeleyi yapacağız" dedi. Ulusoy, Türkiye'nin gruptaki rakiplerinden Yunanistan'ın Diyarbakırspor-Konyaspor maçında yaşanan olaylarla ilgili FIFA'ya şikayette bulunacağı yolunda herhangi bir bilgisinin olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Diyarbakırspor-Konyaspor maçında yaşanan olaylarla ilgili de değerlendirmede bulunan Ulusoy, "Öncelikle bu cezaları basının vermemesi lazım. Türkiye Futbol Federasyonu karar verecek. Diyarbakır'daki hadiseleri kabullanmek mümkün değil. Diyarbakır'a yapılan en büyük zarardır bu. Futbol sahalarında görmek istemediğimiz türden şeyler bunlar. Ben daha önce Diyarbakır'da böyle bir şeye şahit olmadım. Ülke olarak üzüldüğümüz bir konu. Yönetim kurulumuz toplanacak karar verecek. Raporları daha okumadım. Gerekli kararı raporları okuduktan sonra açıklayacağız" diye konuştu.

Futbol sahalarındaki küfürü tasvip etmenin mümkün olmadığını kaydeden Ulusoy, "Bizim zamanımızda küfür olduğu anda, hakemler birinci ve ikinci anons yaptırıyordu. Bizden sonra gelen yönetim bu anonsu kaldırdı. O gün bugün küfürler sahalarımızda fazlaca duyuluyor. Bu küfür olayını tasvip etmek mümkün değil. Biz fahri olarak görev yapan kişeleriz. Bu insanlara küfür edilmesi hoş değil. Anonslar tekrar olacak. Gerekirse maç tatil edilecek. Yönetim ve ben bu işin üzerine gideceğiz. Hele hele her maçta Aziz Yıldırım gibi bir insana küfür edilmesi çok kötü. Biz birilerinin bize küfür etmesi için bu görevlere gelmedik. Bu olayın üzerine çok fazla gideceğiz. Maçların oynanmamasına kadar gideceğiz. Ben kendi vicdanımda kabullenemiyorum. Fakat federasyonun yaptırımı ile bu işin üstünden gelmek mümkün değil. Elbirliği ile bu işin üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına yeniden seçildiğini, bundan böyle kavga değil görev yapmaya çalışacaklarını da kaydeden Ulusoy, "Seçim seçimde kalmalı. Biz rey veren ile vermeyeni ayırt etmemiz mümkün değil. Biz bir aileyiz. Arkadaşlarımın seçimi unutmaları talimatını verdim. Artık kulüplerimize nasıl daha çok imkan sağlarız, bunun çalışması içine girdik. İzmir'in benim döneminde başka bir yeri var. 8 senem burda geçti. Ege'den bir kulübün Süper Lig'de olması yakışır. Umarım Altay Süper Lig'e çıkar. Ege Bölgesi'ne maddi manevi her türlü desteğe vermeye hazırız" dedi.