Ulusu'dan yeni MHK değerlendirmesi

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Kemal Ulusu, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) resmi şahsiyetinin, açmış olduğu davanın kararının 12 Nisan'da Yargıtay tarafından onanmasıyla bittiğini söylerken, yeni MHK'nın siyasi olduğunu ileri sürdü.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyen Kemal Ulusu, MHK ile ilgili gelişmelerle ilgili görüşlerini aktardı. MHK seçimlerinin hukuksuzluk içinde geçtiği iddiasıyla mahkemeye başvurduğunu ve dava sonunda seçimin iptal edildiğini dile getiren Ulusu, "Ben futbol kaosa gidecek diye yırtındım, ancak kimse dikkate almadı. MHK'nın resmi şahsiyeti, 12 Nisan'da Yargıtay'ın benim açmış olduğum davanın kararını onamasıyla bitti. Seçimi kaybettiğim için bu yola başvurduğum söylendi. İstesem ilk listenin hukuka aykırı olduğu ve ikinci listenin tanınması gerektiği şeklinde dava açar ve ikinci olan ben MHK'nın başına gelirdim" dedi.

Reklam
Reklam

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in kendisini istemeyen güçler tarafından FIFA'nın bir genelgesiyle ikna edildiğini savunan Ulusu, "Çok aceleyle, erken bir kanun çıkartılmıştır. Şenes Erzik bile kendisine tek kelime danışılmadığını söyledi. Bu bir bilgi ve ekip işi. Futbol çok ciddi bir iş. Bilmeyenlerin yapmaması lazım. Bu kanun alelacele, tamamen Kemal Ulusu'nun olası bir seçimde önünü kesmek için çıkartılmıştır. Yargının almış olduğu iptal kararına karşı çıkarılan bir kanundur. Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy'un da yüksek tahsil gerekliliği maddesiyle önü kesilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Kemal Ulusu, mahkeme kararı sonucu görevi bırakmak zorunda kalan Sabri Çelik başkanlığındaki MHK'nın tüm uygulamalarının geçersiz olduğunu savunarak, "Geride kalan MHK'nın görevde iken aldığı tüm kararlar, oynatılan tüm maçlar, hakem klasmanları ve FIFA listesi geçersizdir. Ben burada artık taraf değilim. Sadece örnek bir hukuk mücadelesi yaptım ve kazandım. Sanırım bazı kulüpler şimdi dava açmaya hazırlanıyorlarmış. Ben sadece bu yolu açtım, gerisi onlara kalmış" ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Türkiye Futbol Federasyonu'na kuşku ve güvensizlik olduğunu öne süren Ulusu, "Ben, Federasyon'un istifa edeceğini sanmıyorum, bunu herkes yapamaz. İstifa güç ister. Bu Federasyon'un ömrü bitmiştir. 1 Haziran 2005'te yapılacak Olağan Mali Genel Kurul'da, olağanüstü bir genel kurulla Futbol Federasyonu başkan ve yönetim kurulunun seçilme ihtimalinin çok büyük bir yüzdeyle gündemde olduğunu bilmenizi istiyorum. Bunun yapılması gerektiğine de şahsen inanıyorum. Türk futbolu hukuksuzluk ve adaletsizlikle yönetilemez. Şenes Erzik, Ayhan Bermek, Özkan Olcay gibi bu işi çok iyi yapabilecek kişiler var. İnşallah Türkiye Futbol Federasyonu, layık olduğu başkan ve yönetimi 1 Haziran'da bulacaktır" şeklinde konuştu.

Yeni MHK'nin tamamen siyasi olduğunu öne süren Kemal Ulusu, "Futbolu kaosa götürme pahasına, arkalarında duran Futbol Federasyonu, şimdi hepsini birden kesti attı. Madem bu kadar sahip çıktın, içlerinde hiç mi işe yarar kimse yoktu? Yeni MHK için konuşmak istemiyorum ve onlara başarılar diliyorum. Çünkü Türk futbolunun güçlü bir MHK'ya çok ihtiyacı var. Ama ben Futbol Federasyonu'nun bu MHK'yı seçtiğine inanmıyorum. Siyasi güçlerle içeri girmiş arkadaşlarımızı açık seçik hepimiz görüyoruz. İnşallah siyasi güçlerin elinde oyuncak olmayacak bir MHK'yı izleriz ve zaman beni yanıltır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ulusu, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın, "Kemal Ulusu'nun hakemlikle ne alakası var da MHK Başkanlığı'na aday oluyor" şeklindeki sözlerine ise "Ben bu ülkede federasyon ve MHK başkanlığı yaptım. Şimdi hakemlikle hiçbir ilgisi bulunmayan, kendi kulüp koordinatörü Ufuk Özerten'in MHK Başkanı olmasına ne cevap verecek. Kendisinden cevap bekliyorum. Ya cevap verecek, ya da özür dileyecek" cevabını verdi.