UMATYA'da Ilk 50'ye Giren Öğrenci Ve Öğretmenleri Ödüllendirildi

Alanya Özel Ufuk Lisesi düzenlediği Ufuk Matematik Yarışması'na (UMATYA) katılan 450 kişi arasından dereceye giren...

Alanya Özel Ufuk Lisesi düzenlediği Ufuk Matematik Yarışması'na (UMATYA) katılan 450 kişi arasından dereceye giren 50 kişiyi ödüllendirdi.

Özel Ufuk İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen ödül törenine saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. 15 çevre ilçenin 50 okulundan toplam 450 ilköğretim okulu öğrencisinin katıldığı sınavda Fethiye Özel Şahit Fethibey Koleji'nden Hüsna Küçüksoku birinci olurken, Serik Özel Kaynak Koleji Öğrencisi Berkay Kozan ikinci, Beyşehir Özel Gönül Koleji'nden Dilara Ordukaya üçüncü oldu. Birinciye yarım altın, altın madalya, başarı belgesi ve sinevizyon, ikinciye çeyrek altın, altın madalya, başarı belgesi ve sinevizyon ödülleri takdim edilirken, üçüncü olana da çeyrek altın, altın madalya, başarı belgesi ve sminevizyon takdim edildi. İlk dokuza girene altın madalya, 10 ile 25 arasında dereceye giren öğrencilere gümüş madalya, 26 ile 50 arası dereceye giren öğrencilere de bronz madalya ile başarı belgesi takdim edildi. Ayrıca dereceye giren öğrencilere, okullarına ve rehber öğretmenlerine çeşitli hediyeler verildi. Yarışma günü okulda faaliyet gösteren kulüpler, yaptıkları çalışmaları sergiledi.

Reklam
Reklam

17 kulübün faaliyet gösterdiği Özel Ufuk Koleji'nde öğrenciler birbirinden ilginç çalışmalarını gösterme fırsatı buldu. Öğrenciler sonuçlar açıklanana kadar yat turu yaparak sınav stresinden uzaklaşmaya çalıştı. Şölen havasında geçen UMATYA'da 600 kişiye yemek verildi. Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Özel Ufuk Fen ve Matematik Anadolu Lisesi Müdürü Lütfü Tunç, "Amacımız evrensel bir dil olan matematiği sevdirmek ve öğrenciler arasında kaynaşma ve tanışma ortamı oluşturmaktır." dedi.

Ufuk Eğitim kurumları UMATYA Genel Koordinatörü İbrahim Yağız, yarışmaya katılımın çok güzel olduğunu dile getirdi. Yağız, yarışmada heyecanın zirvede olduğunu ve çok güzel dostlukların kurulduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: