UMEM Beceri 10 Projesi

Elazığ Ticaret Borsası Mehmet Ali Dumandağ, Uzmanlaşmış meslek Edindirme Merkezleri Beceri 10 Projesi (UMEM)kapsamında sanayi sektöründen sonra tarım ve hizmet

Elazığ Ticaret Borsası Mehmet Ali Dumandağ, Uzmanlaşmış meslek Edindirme Merkezleri Beceri 10 Projesi (UMEM)kapsamında sanayi sektöründen sonra tarım ve hizmet sektöründe de nitelikli eleman yetiştirileceğini bildirdi.

Dumandağ, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan UMEM Beceri 10 projesinin 81 ilde uygulanmaya devam ettiğini kaydetti.

2011 yılında sadece sanayi alanında açılan UMEM Beceri 10 Projesi kurslarının iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap vermesi ve yüksek istihdam oranları yakalaması neticesinde hem işverenler hem de işsizler için bir tercih sebebi olduğunu ifade eden Dumandağ, şunları belirtti:

Reklam
Reklam

"Söz konusu proje 2012 yılında imzalanan bir başka protokolle tarım ve hizmet sektörlerini kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Bu doğrultuda tarım ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar personel ihtiyaçlarını Elazığ Ticaret Borsasına bildirmeleri halinde bu doğrultuda kurslar düzenlenecek ve bu kursları başarıyla tamamlayıp sertifikalarını alan kursiyerler istihdam edileceklerdir. UMEM Beceri 10 projesi kapsamında sanayi sektöründen sonra tarım ve hizmet sektöründe de nitelikli eleman yetiştirilecek."

Dumandağ, kurslara katılan kursiyerlerin günlük 20 lira ücret alacağını, iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası güvencesi altında olacaklarını, 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süreyle sigorta pirimi işveren payı ödemesinin İŞKUR tarafından karşılanacağını kaydetti.

Muhabir: Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: