"UMEM Beceri 10" Projesiyle 184 Kişiye Istihdam Sağlandı

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 projesi kapsamında, Gebze Ticaret Odası'nca (GTO) açılan kursları tamamlayan 184 kişiye istihdam sağlandı.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 projesi kapsamında, Gebze Ticaret Odası'nca (GTO) açılan kursları tamamlayan 184 kişiye istihdam sağlandı.

GTO'dan yapılan açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında 2010 yılında uygulamaya başlanan proje kapsamında, Gebze Ticaret Odası'nca açılan kursta, 184 kişinin sertifika alarak istihdam edildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Üyelerinin talepleri doğrultusunda hizmet ve tarım sektörlerinde de kurslar açılabileceği ifade edilen açıklamada, 13 ayrı branşta açılan, 25 kursta 312 kişinin teorik eğitim aldığı ve kursiyerlerden 184'ünün iş başı yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye geneli dikkate alındığında GTO'nun katkısıyla en fazla istihdam sağlayan ilin Kocaeli olduğu belirtilerek, Kocaeli'yi, İstanbul, Tekirdağ, Mersin ve Sakarya'nın izlediği ifade edildi.

Projeden yararlanmak isteyen GTO üyelerinin, ihtiyaçları kapsamında açılmasını istedikleri kurslar için, "www.beceri10.org.tr ve www.umem.org.tr" internet adreslerine ya da GTO'ya başvuru yapabilecekleri bildirildi.

Muhabir: İsa Turhan / Tahir Turan Eroğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz