Umem Projesi İle Tekstil Kursu Açıldı

İŞKUR, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile Ünye Arif Nihat Asya Kız Teknik ve Meslek...

İŞKUR, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile Ünye Arif Nihat Asya Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından tekstil kursu açıldı.

15 Nisan da başlayan Tekstil kursuna gelen kursiyerler 15 Haziran’a kadar toplamda 60 gün boyunca eğitim alacak. Ayrıca günde 20 TL ücret alacak olan kursiyerlerin, mezun olduktan sonra ise yüzde 50’si istihdam edilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şimşek, bu projenin diğerlerinden farklı olduğunu ve tekstil fabrikalarının istediği elemanı yetiştirmek için uğraşıldığını belirtti. Şimşek açıklamasında, “Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olarak mesleki eğitimin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bunu bildiğimiz içinde insanlarımızı meslek sahibi etmek için Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR, Ünye Arif Nihat Asya Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve diğer meslek okullarıyla her türlü çalışmayı birlikte yürütüyoruz. 25 kişiyi UMEM projesi kapsamında bir tekstil firmasıyla da anlaşarak burada eğiteceğiz. Eğitmenlerimizin bir kısmı Kız Meslek Lisesi öğretmenlerinden bir kısmı da tekstil firmalarından olacak. Bunun farkı tekstil fabrikalarının istediği elemanı yetiştirmek için uğraşmış olacağız. Amacımız Ünye Organize Sanayiye gelecek olan tekstil fabrikalarının alt yapılarını burada oluşturup ihtiyaçları olan elemanları buradan karşılamak istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Tekstil Kursu ile ilgili kendi alanında bilgiler veren İŞKUR Müdürü Mehmet Döktür ise kalifiyeli eleman bulmakta güçlük çekildiğini ifade etti. Döktür açıklamasında, “Kalifiye eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz. İŞKUR olaraktan biz çeşitli dallarda projeler gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl 274 tane proje gerçekleştirdik. Çeşitli sektörlerde eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Bu proje uzmanlaşmış meslek eğitim projesidir. (UMEM) Türkiye genelinde 111 okulda gerçekleştirilen bir projedir. Bu proje dalında bizim yöremizde de Endüstri Meslek Lisesi’ne 500 TL’lik malzeme alındı ve buradaki öğretmenler bir eğitim sürecinden geçirildi. Bu nedenle bu proje 3 ay teorik 3 ay pratik olmak üzere 6 ayı buluyor. Fakat buradaki projenin süreci 360 saattir. En çok Fatsa’da gelişen tekstil sektörlerinin buraya da geleceğini umuyorum. Kursiyerlerimize gülük 20 TL cep harçlığı veriyoruz. Genel sağlık sigortasını da yapıyoruz. Parayı kendilerine elden vermiyoruz banka hesap numarası açtırıp oraya yatırıyoruz. Bu dalda bizim katkımız hem eleman yetiştirip hem para vermemizdir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kendilerinin projede eğitim kısmı ile ilgilendiklerini belirten Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdüresi Ayşe Akyol ise, “Biz bu projenin eğitim kısmı ile ilgileniyoruz. Amacımız öğrencilerimizi meslek alanında en iyi şekilde eğitip sektöre kazandırmak ve sektörün personel ihtiyacını gidermektir” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: