"umem Projesi’ne Muhtar Desteği

Adana’da Adana Sanayi Odası’nın (ADASO) koordinatörlüğünde yürütülen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi’ne muhtarlardan destek...

Adana’da Adana Sanayi Odası’nın (ADASO) koordinatörlüğünde yürütülen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi’ne muhtarlardan destek geldi.

Adana Sanayi Odası’nda düzenlenen ve mahalle muhtarlarının katıldığı “UMEM Projesi Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, proje ile istihdam sorununa çözüm bulunması, işsizlere meslek ve firmalara nitelikli eleman kazandırılmasının amaçlandığını bildirdi.

Sanayiden sonra tarım ve hizmet sektörlerinin de proje kapsamına alındığını vurgulayan Sürenkök, bugüne kadar açılan ve bir bölümü halen devam eden 125 kursa bin 192 kişinin katıldığını, bin 21 kişinin staj yaptığını ve 543 işsizin işe yerleştirildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

UMEM kurslarına kursiyer bulmakta güçlük çekildiğini vurgulayan Sürenkök, muhtarlardan mahallelerinde bulunan işsizleri projeye katılmaya yönlendirmelerini istedi. Sürenkök, "Meslek öğrenirim, işte çalışırım diyenleri bekliyoruz. Hem sanayicimizin nitelikli eleman bulmasına, işsizlerin de iş sahibi olmasına yardımcı olun. Adana’da işsizlik sorununun çözümlenmesine katkıda bulunun" dedi.

Türkiye İş Kurumu Adana İl Müdürü Haşim Meydan da, işsizlere bir yandan meslek öğretilirken diğer taraftan kurs süresince günde 20, ayda 450 lira maaş verildiğini bildirdi. Meydan, "Yeter ki, iş ayrımı yapmasın, iş istesin, çalışmaya gönlü olsun. İşsizlere iş, işverenlere eleman bulduğumuz zaman mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen ise, UMEM Projesi ile istihdam sorununa çözüm bulunması için 3 okulda kurslar düzenlendiğini belirterek, “Toplam 6 ay devam eden kurs sonunda işsizlere meslek öğretilip iş sahibi yapılıyor. İş hazır, o iye göre vasıflı eleman yetiştiriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıda söz alan muhtarlar da, kendilerine en çok iş konusunda talep geldiğini, bu talepleri UMEM Projesi’ne yönlendirmek ve Adana’nın işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmak için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini ifade ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: