Umep Gençleri Staja Başladı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından hazırlanan...

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi’ (UMEP) kapsamında Kosova, Makedonya, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Karadağ’dan staj için Mersin’e gelen 53 genç, kendi mesleklerinde stajlarına başladı.

Mezitli Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, gençler kendi istedikleri iş kollarında veya merak ettikleri, ülkelerinde ileride yapabilecekleri işlerde uygulamalı olarak mesleki eğitim gören 5 ülkeden 53 genç çok değişik sektörlerde pratik uygulamalarını Mezitli'de görüyorlar. Gençler kuaförlük, seracılık, oto elektrik, bilgisayar programcılığı, havalandırma teknolojileri, garsonluk gibi meslek dallarında mesleki eğitim almaktalar.

Reklam
Reklam

Çeşitli meslek dallarında eğitim alan yabancı uyruklu öğrencileri Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, staj yaptıkları işyerlerinde ziyaret ederek gençlerin çalışmalarını yerinde inceledi. Bir serada staj yapan Boşnak gençleri ziyaret eden Kıcıroğlu, uzun süre gençlerle sohbet ederek, çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Kıcıroğlu, Türk firmalarının sadece yurt içi yatırımlar ile kendilerini sınırlamamalarını, böyle gençler ile tanışarak dış ülkelerde yatırımlara girişmenin yollarını da araştırmaları gerektiğinin altını çizdi. Stajyer gençlerin ülkelerinin Türkiye'den önce AB'ye tam üye olması ihtimalinin bulunduğunu söyleyen Kıcıroğlu, UMEP'in sadece stajyer gençlere mesleki pratiklerini geliştirme gayesinin ötesinde küçük işletmelerin yurt dışındaki yatırımlarında da cesaretlendirici yönden faydası olabileceğine vurgu yaptı.

Serada staj gören Boşnak gençler ise seradaki bahçıvanların kendilerine bildiklerini aktarabilmek için çaba gösterdiklerini ve çok sıcakkanlı olduklarını belirttiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: