UMEP Projesi Sürüyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) katkılarıyla ve Valiliğin desteğiyle gerçekleştirilen Uygulamalı Mesleki Eğitim

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) katkılarıyla ve Valiliğin desteğiyle gerçekleştirilen Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi (UMEP) devam ediyor.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen proje kapsamında 1-30 Temmuz tarihleri arasında mesleki alanda uygulamalı eğitim görmek üzere, Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan ve Karadağ'dan kente gelen 60 genci kabul etti.

Güzeloğlu, İl Özel İdaresindeki buluşmada, misafirlerin genç ve yetenekli bireyler olarak hem işlerini daha iyi yapma adına hem de becerilerini, Türkiye'nin alanında yetkin kuruluşlarında gördükleri stajlarla üst noktalara taşıyacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Mesleki eğitimin, toplumsal ve bireysel gelişimin temelini oluşturduğuna işaret eden Güzeloğlu, "Bir ülkenin gelişmesi, yetenekli ve bilgili bireylerine bağlıdır. Özellikle küçük ölçekli işletmeler ekonominin can damarıdır. Ekonomiyi güçlü kılan ve birey emeğiyle çalışan küçük işletmeler, istihdam sağlayan ve ekonomiye değer yaratan yapılardır. Sizler de bu KOBİ dediğimiz bu küçük işletmelerde yapacağınız stajla kendinize ışık tutacaksınız" dedi.

Proje kapsamında kente farklı ülkelerden gençlerin gelmesiyle birlikte Türkiye ile bu ülkeler arasındaki ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasal ilişkilerin gelişeceğine inandığının altını çizen Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Gençlerimiz kendi ülkeleriyle Türkiye arasında dostluk köprüsü oluşturacaktır. Ülkemize gelen gençlerimiz, sadece eğitim alanında değil, zengin programlarla dinlenme, eğlenme ve çeşitli etkinliklerle hem öğrenecekler hem de Türkiye ile Mersin'i yakından tanıma imkanı bulacaklar. Bu kapsamda projenin gerçekleşmesine katkı koyan başta Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Mezitli İlçe Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ise, gençlerin çalışma saatleri dışında sosyal etkinliklerde de yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Suphi Öner Öğretmenevi'nde ağırlanan gençlerimiz için çeşitli kurslar açıldı. Bu kurslarda isteyen gençlerimize Türkçe öğretiliyor, yüzme, dans, aerobik gibi alanlarda kurs veriliyor. Gençlerimiz hafta sonlarında da ilimizin tarihi ve turistik yerlerine düzenlenen gezilerde yer alıyorlar. Projeyi destekleyen ve bizlere önderlik eden Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a ve Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu'na teşekkür ederim."

Gençler adına bir konuşma yapan Kosovalı Ekrem Bilurdag da, proje sayesinde mesleklerini geliştirebileceklerini ifade etti.

1 aylık süre içerisinde Mersin'i yakından tanımak için yeterli fırsatlarının olacağını aktaran Bilurdag, "Projeyi destekleyerek bizlerin Türkiye ve Mersin ile buluşmasına olanak sağlayan Valimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Güzeloğlu, ziyarette gençlere çeşitli hediyeler verip hatıra fotoğrafı da çektirdi. Kosovalı gençler ise Güzeloğlu'na ülkelerine ait hediyeler takdim ettiler.

Reklam
Reklam

Muhabir: Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: