Ümit Boyner: “28 Şubat Döneminde Birçok Yanlış Yapıldı”

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, 28 Şubat döneminde birçok yanlış yapıldığını ifade ederek, “Demokrasinin sekteye uğradığı...

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, 28 Şubat döneminde birçok yanlış yapıldığını ifade ederek, “Demokrasinin sekteye uğradığı dönemlerde birçok yanlış kararlar alındı” dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİAD) Başkanı Ümit Boyner, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak’ı ziyaret etti. Sütlüce’de bulunan MÜSİAD binasında bir araya gelen Ümit Boyner ve Nail Olpak birlik mesajı verdi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin sonrasında bir açıklama yapan Boyner, “Türkiye’deki demokrasi açısından Türkiye’nin iyiliği için çalışan iki bağımsız derneğiz. Aynı amaçlar etrafında çalışıyoruz. Tüm STK’ların zaman zaman birleşmesi lazım” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dünyanın zor bir döneme girdiğini ifade eden Boyner, şunları söyledi: “Bu dönemde Türkiye’nin insan sermayesini nasıl geliştireceği ve kendini nasıl konumlayacağı önemli. Bundan sonra gerektiği zamanlarda görüşmeye devam edeceğiz. Türkiye'de, bu dünyadaki düşük büyüme batıdan doğuya yaşanan demografik değişimlerin olduğu dönemde bizim gibi kurumlar daha çok diyalogda olmalı”

Sivil toplum kuruluşlarının ne kadar önemli olduğunu gördüklerini ifade eden MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ise, “Her türlü işbirliğine dün olduğu gibi bugün de hazırız. Zaman zaman farklı düşünceler taşıyor olabiliriz ama yarın için büyük hedefleri olan ülkede buna göre plan yapmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Sadece rakamlardan değil insan unsurunun önemini kavrıyoruz. Amacımızda bu yönde beraber ilerlemektedir” şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun 28 Şubat döneminde “Yeşil Sermaye” kavramının kullanıldığını hatırlatması üzerine TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, “Sermayenin bir rengi olduğunu düşünmüyorum ve 28 Şubat döneminde birçok yanlış yapıldı. Demokrasinin sekteye uğradığı dönemlerde birçok yanlış kararlar alındı’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: