Ümit Karan rekor peşinde

Süper Lig'de gol krallığı yarışında zirvede bulunan Ümit Karan, Avrupa'da da en skorer iki oyuncudan biri durumunda. Geride kalan altı haftada tam 9 kez ağları sarsmayı başaran Galatasaray'ın golcüsü, AZ Alkmaar'da forma giyen Şota Arveladze ile birlikte zirveyi paylaşıyor.

Karan; İtalya, İngiltere, Almanya, İspanya, Hollanda ve Fransa gibi Avrupa'nın önde gelen liglerinde forma giyen bir çok ünlü yıldızı şimdiden geride bıraktı. Ümit'e en yakın futbolcu Bundesliga'da Kaiserslautern'e 7 gol kazandıran Halil Altıntop.

Reklam
Reklam

32 YILIN GOL REKORUNU KIRDI

6 maçta 9 gole ulaşan Ümit Karan, böylece son 32 yılın gol rekoruna adını yazdırdı. Golcü oyuncu 1972-73 sezonunda ilk 6 haftaya 10 gol sığdıran Osman Arpacıoğlu'ndan sonra bu başarıya yaklaşan ikinci futbolcu olma başarısını gösterdi. 1.50'lik gol ortalamasıyla zirveye tırmanan ve bu sezon Cimbom'a tam 7 puan kazandıran Ümit Karan, birçok yıldızı da solladı.

KRALLARIN HEPSİNİ SOLLADI

1959'da başlayan lig tarihinde Osman Arpacıoğlu'ndan sonra 6. haftalara göre en golcü isim unvanını alan Ümit Karan, böylece Metin Oktay, Tanju Çolak, Cemil Turan, Jardel, Boliç, Feyyaz Uçar, Aykut Kocaman, Hakan Şükür, Hami Mandıralı gibi oyuncuları da geride bıraktı. Bugüne kadar bu iki futbolcunun dışında ilk 6 haftada 3 futbolcu 8 gol kaydetti. 1988-89 sezonunda Galatasaraylı Tanju Çolak, 1996-97'de Fenerli Elvir Boliç ve 2000-01'de Galatasaray'ın olay adamı Brezilyalı Mario Jardel 6 maçta 8 gol atmıştı

TRABZONSPOR'U YAKALADI

Reklam
Reklam

Avrupa ve Türkiye'de zirveye çıkan Ümit, Süper Lig takımlarına da tek başına kafa tutuyor. Karan altı hafta sonunda Trabzonspor'la eşit sayıda gol atarken; Erciyes, Sivas, Konya, Beşiktaş, Antep, Ankaraspor, Denizli, Diyarbakır, Çaykur Rize, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Malatyaspor'dan daha fazla gol attı. Sezona iyi başladığını ve başarılı performansını devam ettireceğini söyleyen Ümit, şöyle konuştu: "Bu başarılı grafiğin devamı gelecek. Tek korkum bana nazar değmesi. Umarım böyle bir şanssızlık yaşamam."

'KRALLIKTA GÖZÜM YOK'

"Gol krallığında gözüm yok. Ben sadece şampiyonluğu düşünüyorum. Biz şampiyon olalım, gol kralı kim olursa olsun. Benim tek düşüncem, bu sezon Galatasaray'la zirveye çıkmak. Ne olursa olsun, bu sezon sonunda şampiyon olmak istiyoruz." Manisa'ya attığı ilk gol, Hollandalılar'ın efsane golcüsü Van Basten'in 1988 Avrupa Şampiyonası Finali'nde Rusya'ya attığı gole benzetilen Ümit, bu konuyla ilgili olarak ise şu yorumu yaptı: "Benim golüm gerçekten şık ve güzel bir goldü. Ama Van Basten'in golü çok ama çok özeldi."

Reklam
Reklam