Ümit Kocasakal: Tutuklu vekillerle ilgili asla formül üretilmemeli

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, tutuklu milletvekilleri ile ilgili formüller üretilmeye çalışıldığını belirterek, “Bu tahliye...

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, tutuklu milletvekilleri ile ilgili formüller üretilmeye çalışıldığını belirterek, “Bu tahliye edilmemenin yasal bir sebepten kaynaklandığını kabul tespit ve tescil etmektir. Böyle bir şey yok. Zaten tahliye edilmesi lazım.” dedi.
Özel Yetkili Mahkemeler ve Adil Yargılanma Hakkı konulu panelde konuşan İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, “Son yaşananlar bir iktidar, güç savaşı. Havada uçuşuyor, yasa değişikliği, anayasa değişikliği. Tutuklu milletvekillerinin bırakılması... Anayasa 83’le falan, onunla bir ilgisi yok olayın. Tutukluluğun devamı konusunda somut bir şey getirmiyorsun ki… Formüller falan üretilmeye çalışılıyor.” diye konuştu.
Formül üretilmemesi gerektiğini söyleyen Kocasakal, “Diyelim 100. maddeye bir şey eklenmesi veya başka bir yere demek, sanki şimdi bu tahliye edilmemenin yasal bir sebepten kaynaklandığını kabul, tespit ve tescil etmek demek. Böyle bir şey yok. Bu duruma göre zaten tahliye edilmesi lazım.” dedi.
Normal şartlarda, mahkeme kararları ile ilgili olarak siyasilerin tepki vermesine izin vermeyecek bir kişi olduğunu belirten Kocasakal, “Çünkü yargı kararının sonuçları siyasi olabilir o başka bir şey. Ama yargı, hukuka göre karar veriyorsa hiçbir siyasinin buna söyleyebileceği en küçük bir şey olamaz. Ama bu söylediğim bağımsız yargı için geçerli.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz