Ümit Milliler, Yunanistan'a mağlup oldu

İSTANBUL (İHA) - 15. Avrupa Ümitler Şampiyonası grup elemelerinde Ümit Milli Futbol Takımı, Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaştığı Yunanistan'a 1-0 mağlup oldu. Yunanistan, puanını 14'e yükselterek, averajla Türkiye'nin önünde 2. sırada yer aldı.

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Raşit Çetiner, maç sonrası yaptığı açıklamada, Yunanistan karşısında aldıkları mağlubiyetle büyük bir avantaj kaybettiklerini belirterek, "Rakibimizin güçlü bir takım olduğunu biliyorduk. Futbolu biz oynayıp, onları oynatmamayı planlıyorduk, ama orta saha oyuncularım inanılmaz pas hataları yapıp, kötü oynadı. Burada rakibimiz bizi oynatmadı. Çok yürekten ve agresif oynayan Yunanistan'a karşılık veremedik" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yunanistan karşısında tipik bir Haziran ayı sendromu yaşadıklarını ifade eden Çetiner, "Oyuncuların beyni tatil moduna girmişti. Bu yaş grubundaki oyuncuların tatil ve transfer düşünceleri iyi oynamalarını etkiliyor. Neticede çok önemli bir maçı ve avantajı kaybettik. Şimdi her şey bizim için sıfırdan başlıyor. Onları yenip ikincilikten uzaklaştırmak istiyorduk, ancak başaramadık. Bizi buraya getiren oyuncular, kalan bölümde gruptan çıkmak için ellerinden geleni yapacaktır. Kendilerine inancım sonsuz" dedi.

Takımda revizyon düşüncesi içinde olduklarını da belirten Çetiner, "Temmuz ayından sonra muhakkak ki kadroda değişiklik olacak. Ama şimdi yapamıyoruz, çünkü bir alt yaş grubu Avrupa Şampiyonu oldu ve Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek" ifadelerini kullandı.

Ay-yıldızlı futbolcu Fahri ise, sahaya kazanmak için çıktıklarını, ancak başaramadıklarını belirterek, "Kazansaydık avantaj yakalayacaktık. Yunanistan ile puanımız eşitlendi. Gruba yeniden başlamış gibi olduk. Artık kalan maçlarımızı kazanıp, bu gruptan çıkmak istiyoruz" dedi. Transferlerle ilgili sorular üzerine Fahri, sadece Ümit Milli Futbol Takımı'nın başarısının düşündüğünü, transfseri düşünmediğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Kaptan Mahmut Hanefi de, Yunanistan'ın iyi kapandığını, pas yollarını tıkadığını söyleyerek, "Rakibimiz iyi pas yaptı. Kontraaatakla gol yaptılar. Üzgünüz, tüm Türk halkından özür diliyoruz" diye konuştu.

Yunanistan Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Aposporis Stilianos ise, Türkiye karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını söyleyerek, "İyi bir maç oldu. Dersimizi çok iyi çalışmıştık ve oyuncularım maça iyi konsantre oldu. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımıza inanıyorum. 10 kişi kaldıktan sonra işimiz zorlaştı, ama yapmamız gerekeni biliyorduk" dedi.

Statta atmosferin çok iyi olduğunu belirten Stilianos, Türkiye Futbol Federasyonu'na da teşekkür ederek, "Dostluk çok iyiydi. İnanıyorumki bugün futbol kazandı. Maç öncesi Yunanistan Milli Marşı'nın ıslıklanması güzel bir şey değildi, ama böyle şeyler olabiliyor" diye konuştu.